Savršeno jelo za ljetne večeri: Mesne okruglice sa tjesteninom
Radiosarajevo.ba
Šta reći, osim brzo, ukusno i jednostavno,
Donosimo vam još jedan recept za pripremu mljevenog mesa uz kombinaciju tjestenine, ali ovaj put riječ nije o uobičajenom bolognessu.
Ipak, nešto malo drugačije, tjesteninu ćete jesti sa sočnim mesnim okruglicama, koje su idealna kombinacija za ljetne večernje obroke.
Žuta traka ispred SCC: Pogledajte prve fotografije s mjesta događaja nakon tučnjave
Mesne okruglice sa tjesteninom
Sastojci:
- 25 dkg miješanog mljevenog mesa
- 1 čajna kašičica slatke mljevene paprike
- 1 jaje
- 1 čajna kašičica vode
- 1 supena kašika prezle
- 2 glavice crvenog luka
- 1 svježa paprika
- 1 supena kašika koncentrata paradajza (ili 1 veći oguljeni paradajz)
- sol, biber, majčina dušica (po ukusu)
- tjestenina i parmezan
Brzi ljetni ručak: Napravite slasnu grčku musaku
Priprema:
- Meso pomiješajte sa slatkom paprikom. Dodajte jaje, prezlu i vodu. Posolite i pobiberite.
- Oblikujte okruglice veličine oraha.
- Prepržite ih na zagrijanom ulju dok blago ne porumene sa svih strana. Prepečene izvadite na poseban tanjur.
- U ulju u kojem su se pržile okruglice, izdinstajte usitnjeni luk dok ne postane staklast, dodajte nasjeckanu papriku, a kad omekša, dodajte paradajz i majčinu dušicu. Posolite i pobiberite.
- Dinstajte desetak minuta uz podlijevanje vodom.
- Vratite okruglice i dinstajte ih još pet minuta.
- Prelijte tjestaninu kuhanu al dente, i obavezno dodajte parmezan.
Ovo jelo, odlično se se slagati uz zelenu salatu, piše Coolinarika.
Prijatno!!!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.
/ Najčitanije
/ Komentari
Prikaži komentare (0)