Savršeno jelo za ljetne večeri: Mesne okruglice sa tjesteninom

0
Radiosarajevo.ba
Savršeno jelo za ljetne večeri: Mesne okruglice sa tjesteninom
Foto: Coolinarika / Mesne okruglice sa tjesteninom

Šta reći, osim brzo, ukusno i jednostavno,

Donosimo vam još jedan recept za pripremu mljevenog mesa uz kombinaciju tjestenine, ali ovaj put riječ nije o uobičajenom bolognessu. 

Ipak, nešto malo drugačije, tjesteninu ćete jesti sa sočnim mesnim okruglicama, koje su idealna kombinacija za ljetne večernje obroke. 

Žuta traka ispred SCC: Pogledajte prve fotografije s mjesta događaja nakon tučnjave

Žuta traka ispred SCC: Pogledajte prve fotografije s mjesta događaja nakon tučnjave

Mesne okruglice sa tjesteninom

Sastojci:

  • 25 dkg miješanog mljevenog mesa
  • 1 čajna kašičica slatke mljevene paprike
  • 1 jaje
  • 1 čajna kašičica vode
  • 1 supena kašika prezle
  • 2 glavice crvenog luka
  • 1 svježa paprika
  • 1 supena kašika koncentrata paradajza (ili 1 veći oguljeni paradajz)
  • sol, biber, majčina dušica (po ukusu)
  • tjestenina i parmezan
Brzi ljetni ručak: Napravite slasnu grčku musaku

Brzi ljetni ručak: Napravite slasnu grčku musaku

Priprema: 

  • Meso pomiješajte sa slatkom paprikom. Dodajte jaje, prezlu i vodu. Posolite i pobiberite.
  • Oblikujte okruglice veličine oraha.
  • Prepržite ih na zagrijanom ulju dok blago ne porumene sa svih strana. Prepečene izvadite na poseban tanjur.
  • U ulju u kojem su se pržile okruglice, izdinstajte usitnjeni luk dok ne postane staklast, dodajte nasjeckanu papriku, a kad omekša, dodajte paradajz i majčinu dušicu. Posolite i pobiberite.
  • Dinstajte desetak minuta uz podlijevanje vodom.
  • Vratite okruglice i dinstajte ih još pet minuta.
  • Prelijte tjestaninu kuhanu al dente, i obavezno dodajte parmezan.

Ovo jelo, odlično se se slagati uz zelenu salatu, piše Coolinarika.

Prijatno!!!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije