Recept dana: Jeste li probali burek bez kora?

0
Radisarajevo.ba
Recept dana: Jeste li probali burek bez kora?
Foto: Coolinarika / Burek bez kora

Ako nemate vremena da pravite burek od kora, donosimo vam jedan odličan prijedlog za toplu večeru ili doručak, mada se može služiti i hladan, jednako je ukusan.

Možete meso prepržiti uvečer, a ujutru umutiti samo smjesu sa jajima, da bi uštedili vremena, i osigurali sebi dobar jedan dobar doručak. 

Sastojci: 

Mještani zabrinuti: Stijena i kamenje se ponovo odronili na putu u BiH. Saobraćaj blokiran

Mještani zabrinuti: Stijena i kamenje se ponovo odronili na putu u BiH. Saobraćaj blokiran

  • 300 gr. mljevenog mesa
  • 2 glvice crnog luka
  • po ukusu biber i sol
  • 50 ml. ulja
  • 1 prašak za pecivo
  • 4 kom. jaja
  • 10 kašika brašna tip 400
  • 1 čaša jogurta
  • 150 gr. šećenih šampinjona po želji

Priprema:

  • Na ulju propržiti sitno sjeckani crni luk, do ne postane staklast, nakon toga dodati mlleveno meso, sve sjediniti i pržiti. 
    U smjesu možete dodati 150 gr. sećenih šampinjona, dosta je ukusnije.
  • Kada je smjesa pržena, pobiberiti i posoliti, a zatim odložiti u stranu da se malo prohladi.
  • Za to vrijeme umutiti bjelanca, dodati žumanca, jogurt, sve umutiti pa dodati brašno pomiješano sa praškom za pecivo.
Recept dana: Jeste li probali Puf Puf burek?

Recept dana: Jeste li probali Puf Puf burek?

  • U umućenu smjesu dodati prohlađeno meso i sve špatulom sjediniti.
  • Rernu ukuljučiti na 180 stepeni i peći oko 20 minuta, dok se po vrhu ne uhvati fina rumena korica.

Služiti uz jogurt ili kiselo mlijeko, piše Coolinarika.

Prijatno!!!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije