Recept dana: Jeste li probali burek bez kora?
Radisarajevo.ba
Ako nemate vremena da pravite burek od kora, donosimo vam jedan odličan prijedlog za toplu večeru ili doručak, mada se može služiti i hladan, jednako je ukusan.
Možete meso prepržiti uvečer, a ujutru umutiti samo smjesu sa jajima, da bi uštedili vremena, i osigurali sebi dobar jedan dobar doručak.
Sastojci:
Uživo iz Zagreba s utakmice kvalifikacija za Eurobasket: Hrvatska - Bosna i Hercegovina 50:48
- 300 gr. mljevenog mesa
- 2 glvice crnog luka
- po ukusu biber i sol
- 50 ml. ulja
- 1 prašak za pecivo
- 4 kom. jaja
- 10 kašika brašna tip 400
- 1 čaša jogurta
- 150 gr. šećenih šampinjona po želji
Priprema:
- Na ulju propržiti sitno sjeckani crni luk, do ne postane staklast, nakon toga dodati mlleveno meso, sve sjediniti i pržiti.
U smjesu možete dodati 150 gr. sećenih šampinjona, dosta je ukusnije. - Kada je smjesa pržena, pobiberiti i posoliti, a zatim odložiti u stranu da se malo prohladi.
- Za to vrijeme umutiti bjelanca, dodati žumanca, jogurt, sve umutiti pa dodati brašno pomiješano sa praškom za pecivo.
Recept dana: Jeste li probali Puf Puf burek?
- U umućenu smjesu dodati prohlađeno meso i sve špatulom sjediniti.
- Rernu ukuljučiti na 180 stepeni i peći oko 20 minuta, dok se po vrhu ne uhvati fina rumena korica.
Služiti uz jogurt ili kiselo mlijeko, piše Coolinarika.
Prijatno!!!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.
/ Najčitanije
/ Komentari
Prikaži komentare (0)