Recept dana: Pileće šnicle u sosu od vrhnja i sira
Radiosarajevo.ba
Jednostavno, brzo, prava ljetna delikatesa.
Iako postoji mnogo nedoumica u svijetu kulinarstva, uz šta se najbolje slaže, ipak riža je najbolji izbor.
Pileće šnicle u sosu
Sastojci:
Senadin Lavić: Antibosanski nacionalizam
- 4 pileće šnicle
- 1 crvena paprika (sijeći na prutiće)
- 1 crveni luk (sijeći na kocke)
- 2 čena bjelog luka
- 150 ml mlake vode
- povrtna kocka
- 100 ml pavlake za kuhanje
- 100 g gouda sira (može i drugi po želji)
- peršun, bosiljak, biber
Priprema:
- Pileće šnicle sjeći preko sredine na više mjesta, začiniti sa vegetom, biberom, paprikom i dobro promješati.
- U većoj tavi zagrijati ulje te ih staviti da se prže prvo na najačoj temperaturi, smanjiti vatru i ostaviti ih da se prže okretajući ih sa svih strana oko 8 minuta.
- Dodati obje vrste luka, papriku, povrtnu kocku i dobro izmješati, pustiti da se dobro uprži. Vodu dodavati po potrebi.
- Kad je povrće već omekšalo, dodati pavlaku za kuhanje i sir, začine po želji pustiti malo da proključa i služiti toplo uz rižu.
Uz ovo jelo, najbolje se prijati salata od svježih krastavaca, jako malo začinjena i dobro ohlađena, piše Coolinarika.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.
/ Najčitanije
/ Komentari
Prikaži komentare (0)