Recept dana: Pileće šnicle u sosu od vrhnja i sira

0
Radiosarajevo.ba
Recept dana: Pileće šnicle u sosu od vrhnja i sira
Foto: Coolinarika / Pileće šnicle

Jednostavno, brzo, prava ljetna delikatesa.

Iako postoji mnogo nedoumica u svijetu kulinarstva, uz šta se najbolje slaže, ipak riža je najbolji izbor.

Pileće šnicle u sosu

Sastojci: 

FK Željezničar došao do važne pobjede nad GOŠK-om i udaljio se od zone ispadanja

FK Željezničar došao do važne pobjede nad GOŠK-om i udaljio se od zone ispadanja

  • 4 pileće šnicle
  • 1 crvena paprika (sijeći na prutiće)
  • 1 crveni luk (sijeći na kocke)
  • 2 čena bjelog luka
  • 150 ml mlake vode
  • povrtna kocka 
  • 100 ml pavlake za kuhanje
  • 100 g gouda sira (može i drugi po želji)
  • peršun, bosiljak, biber

Priprema: 

  • Pileće šnicle sjeći preko sredine na više mjesta, začiniti sa vegetom, biberom, paprikom i dobro promješati.
  • U većoj tavi zagrijati ulje te ih staviti da se prže prvo na najačoj temperaturi, smanjiti vatru i ostaviti ih da se prže okretajući ih sa svih strana oko 8 minuta.
  • Dodati obje vrste luka, papriku, povrtnu kocku i dobro izmješati, pustiti da se dobro uprži. Vodu dodavati po potrebi.
  • Kad je povrće već omekšalo, dodati pavlaku za kuhanje i sir, začine po želji pustiti malo da proključa i služiti toplo uz rižu.
    Uz ovo jelo, najbolje se prijati salata od svježih krastavaca, jako malo začinjena i dobro ohlađena, piše Coolinarika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije