Recept dana: Zapečena tjestenina sa lososom

0
Radisarajevo.ba
Recept dana: Zapečena tjestenina sa lososom
Foto: Coolinarika / Tjestenina sa lososom

Kompletan i ujednačen obrok od tjestenine, povrća i lososa štedi i vrijeme, jer riječ je o jelu koje trebate ostaviti da se zapeče pola sata u pećnici.

Idealno, brzo, a savršeno za ljetni ručak.

U nastavku teksta donosimo vam recept.

Uživo iz Zagreba s utakmice kvalifikacija za Eurobasket: Hrvatska - Bosna i Hercegovina 47:48

Uživo iz Zagreba s utakmice kvalifikacija za Eurobasket: Hrvatska - Bosna i Hercegovina 47:48

Zapečena tjestenina sa lososom

Sastojci: 

  • mješavina za zapečenu tjesteninu sa sirom
  • 200 ml vrhnja za kuhanje
  • 250 g tjestenine (fusilli)
  • 300 g lososa (filet)
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • 150 g tikvica
  • 50 g ribanog sira

Priprema: 

  • Sadržaj vrećice mješavine uspite u 800 ml mlake vode i dodajte vrhnje za kuhanje.
  • Zagrijavajte uz lagano miješanje dok umak ne zavri i kuhajte 1 minutu.
  • U posudu za pečenje uspite nekuhanu tjesteninu.
  • Losos narežite na manje kocke i popecite na 2 kašike zagrijanog maslinova ulja.
  • Na preostalom ulju popecite na kockice narezanu tikvicu.
  • Rasporedite losos i tikvice po tjestenini i prelijte pripremljenim umakom.
  • Lagano promiješajte i posipajte naribanim sirom.
  • Pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stepeni.

Ako niste ljubitelj lososa, možete koristiti i filete druge ribe, piše Coolinarika.

Prijatno!!!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije