Recept dana: Zapečena tjestenina sa lososom

0
Radisarajevo.ba
Recept dana: Zapečena tjestenina sa lososom
Foto: Coolinarika / Tjestenina sa lososom

Kompletan i ujednačen obrok od tjestenine, povrća i lososa štedi i vrijeme, jer riječ je o jelu koje trebate ostaviti da se zapeče pola sata u pećnici.

Idealno, brzo, a savršeno za ljetni ručak.

U nastavku teksta donosimo vam recept.

Za danas upaljen meteoalarm! Objavljena prognoza do srijede, evo kad stižu naoblačenje, kiša, snijeg

Za danas upaljen meteoalarm! Objavljena prognoza do srijede, evo kad stižu naoblačenje, kiša, snijeg

Zapečena tjestenina sa lososom

Sastojci: 

  • mješavina za zapečenu tjesteninu sa sirom
  • 200 ml vrhnja za kuhanje
  • 250 g tjestenine (fusilli)
  • 300 g lososa (filet)
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • 150 g tikvica
  • 50 g ribanog sira

Priprema: 

  • Sadržaj vrećice mješavine uspite u 800 ml mlake vode i dodajte vrhnje za kuhanje.
  • Zagrijavajte uz lagano miješanje dok umak ne zavri i kuhajte 1 minutu.
  • U posudu za pečenje uspite nekuhanu tjesteninu.
  • Losos narežite na manje kocke i popecite na 2 kašike zagrijanog maslinova ulja.
  • Na preostalom ulju popecite na kockice narezanu tikvicu.
  • Rasporedite losos i tikvice po tjestenini i prelijte pripremljenim umakom.
  • Lagano promiješajte i posipajte naribanim sirom.
  • Pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stepeni.

Ako niste ljubitelj lososa, možete koristiti i filete druge ribe, piše Coolinarika.

Prijatno!!!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije