Kuhari je zovu "zlatna tekućina": Kako iskoristiti vodu u kojoj se kuhala tjestenina?

Radiosarajevo.ba
Kuhari je zovu "zlatna tekućina": Kako iskoristiti vodu u kojoj se kuhala tjestenina?
Pixabay / Ilustracija

Vjerujemo da se u svakom domu, makar jednom sedmično, za ručak spremi tjestenina.

Ukusna je i brzo i lako se priprema.

Sve što vam je potrebno jeste da je prokuhate u vodi, a ostalo dodajete po želji. Ipak, nakon pripreme, voda se prosipa, a ne bi trebala. 

Naime, slavni kuhari tu vodu nazivaju "zlatnom tekućinom".

Kako koristiti vodu u kojoj se kuhala tjestenina?

Kuhanje

Voda od tjestenine služi da se hrana potpari, kako bi se ekonomičnije skuhala.

Potopiti povrće

Grah, grašak, leća... odlični za imunitet i ova voda može pojačati njihovo dejstvo.

Tijesto za hljeb i pizzu

Dovoljno je slana voda da bi pomogla u pripremi bilo kojeg tijesta sa germom.

Sos

Kombinirajte vodu od tjestenine sa ostalim sastojcima za pravljenje sosa.

Kosa

Vjerovali ili ne, ako masirate kosu ovom vodom, vaša kosa više neće biti oštećena i suha. Poslije toga, saamo je isperite.

Masaža nogu

Kako biste ublažili natečenost i bol u nogama, potopite ih u toplu vodu od tjestenine.

Zalijte cvijeće

Voda od tjestenine može pomoći vašim biljkama u očuvanju, stoga ih povremeno zalijte ovom tekućinom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije