Tope se u ustima: Vrijeme je za lijene krofne

Radiosarajevo.ba
Tope se u ustima: Vrijeme je za lijene krofne
Foto: Bonapeti / Krofne

Ako vam je potrebno nešto brzo da napravite za doručak za porodicu, ove lijenje krofne su dobro rješenje.

Iako im je naziv pomalo čudan, one izgledaju nevjerovatno, a još su boljeg ukusa. Ubrzo će vam postati omiljene.

Potrebno vam je: 

jaja - 2 komada
kiselo mlijeko - 1 šolja
prašak za pecivo - 1 kašičica
brašno
sol 
ulje - za prženje
šećer u prahu - za posipanje
toping - za posipanje

Priprema: 

1. Razbijte jaja u posudu i umutite s prstohvatom soli. Dodajte kiselo mlijeko, promiješajte i sipajte brašno s praškom za pecivo.

2. Drvenom kašikom ili žicom miješajte da u smjesi nema grudvica. Dodajte onoliko brašna koliko da dobijete tijesto za krofne, malo gušće od tijesta za kolač.

3. Ugrijte ulje. Imajte u vidu da ako je vatra jača, domaće krofnice će da izgore odozgo, a unutra mogu da ostanu žive. Ukoliko vatra nije mnogo jaka, mogu da se natope s mnogo više masnoće. Zato se preporučuje da ih pratite i da nađete pravu temperaturu.

4. Kašikom uzmite od smjese, stavite u ulje i pržite krofnice dok ne dobiju zlatnu boju s obje strane.

Pospite šećerom u prahu kad budu gotove ili omiljenim topingom i servirajte, piše Bonapeti.

Prijatno!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije