Sladoled i keks / Rashladite se: Sjajan recept za odličnu ljetnu poslasticu

10. 08. 2020. u 14:12:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 12

Sladoledni sendvič može biti najjednostavniji desert za napraviti na svijetu, a možete utrošiti i koji sat pa uživati u plodovima truda u kuhinji, usput se hvaleći kako ste slasticu "složili" od samih sastojaka.

Oba dijela "sendviča" koji poistovjećujemo s radostima iz djetinjstva možete umutiti kod kuće, a danas vam donosimo dva odvojena recepta koja se upravo savršeno "ljube" jedan s drugim - onaj za keksiće od bijele čokolade i brusnica te onaj za sladoled s višnjama.

Napominjemo, naročito onima koji ne mogu zamisliti da se pored čitave lepeze okusa kupovnih sladoleda znoje u kuhinji pokušavajući postići savršenu teksturu svog, domaćeg, da možete odabrati i koju god varijaciju na temu vanilije i višnje vaša samoposluga nudi danas.

Sastojci za keksiće:

- 1/2 šolje maslaca
- 1/2 šolje smeđeg šećera
- 1 jaje
- 1 1/2 šalica brašna
- 1/2 žličice praška za pecivo
- 2 šake komadića bijele čokolade
- 1 šaka brusnica
- rum za kolače ili ekstrakt vanilije (po želji)

Sve sastojke izmiješajte, a čokoladu i brusnice umijesite na kraju. Na masni papir rasporedite hrpice i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici (na 180 stepeni) 10ak minuta. Pripazite da čokolada ne zagori.

Sastojci za sladoled:

- 160 g zaslađenog kondenziranog mlijeka
- 500 ml mliječnog vrhnja za šlag
- 1/4 žličice praha vanilije ili sjemenke - dvije mahune
- višnje/ brusnice po želji

Sve sastojke pomiješajte i dobro izmiksajte dok ne dobijete gustoću šlaga. Na kraju prebacite u posudu koju možete zamrznuti, primjerice kalup za pečenje kruha. Pokrijte površinu prozirnom folijom. Zamrznite barem osam sati, a prije posluživanja izvadite i ostavite da malo omekša, piše Stil.

Kad su i keksići i sladoled dobro ohlađeni, možete slagati svoje sendviče. Ukoliko ih poslužujete gostima, najbolje je da ih "upakirate" u papir za pečenje, a možete ih dodatno ukrasiti brusnicama ili bijelom čokoladom.

Prijatno!

NEMA KOMENTARA