Njam / Starinski recept s daškom modernog: Juneći gulaš idealan za zimske dane

25. 01. 2021. u 23:01:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Ako nemate ideju šta da skuhate za ručak, donosimo vam recept kojim će se oduševiti svi ukućani.

Gulaš je pravi specijalitet koji se može spremiti na više načina, a jedan od najpoznatijih je juneći. Donosimo recept za starinski gulaš, ali sa malo modernog ruha.

Nevjerovatnog je ukusa, idealan za ove zimske dane.

Sastojci:

500 grama junetine od buta
2 crvena luka
150 grama mrkve
20 ml ulja
250 grama sjeckanog paradajza
kašičica ljute crvene mljevene paprike
1/2 kašike ajvara
čehno bijelog luka
1/2 chili papričice
kašičica koncentrata paradajza
1/2 kašike brašna
kašika peršuna
sol, biber

Priprema:

1. Na ulju popržite junetinu nasjeckanu na manje kocke. Dodajte sjeckani luk i mrkvu. Dinstajte oko 5 minuta, sklonite s vatre i umiješajte koncentrat paradajza, mljevenu papriku i bijeli luk.

2. Vratite na vatru, dodajte sjeckanu chili papričicu i paradajz, posolite i pobiberite. Dodajte 8 dl vode i kuhajte poklopljeno oko 50 minuta, dok meso ne omekša. Po potrebi dolijte još vode.

3. Brašno razmutite u malo hladne vode i umiješajte u supu. Kratko prokuhajte, dodajte ajvar i pospite sjeckanim peršunom, piše Stil.

Prijatno!


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA