Hrskav, sočan i mekan iznutra: Recept za pohovani tost sa sirom i šunkom

4
Radiosarajevo.ba
Hrskav, sočan i mekan iznutra: Recept za pohovani tost sa sirom i šunkom
Foto: Wikipedia / Ilustracija

Pohovani tost sa sirom i šunkom dekadentni je spoj dobro poznatih okusa koji se vrlo lako priprema u domu. Imate li pri ruci fritezu na vrući zrak, smanjit ćete količinu upotrijebljenih masnoća.

Sastojci:

4 kriške tosta
4 kriške topivog sira po želji
4 kriške šunke po želji
2 jaja
100 grama brašna
100 grama krušnih mrvica
biljno ulje za prženje

Priprema:

1. Između dvije kriške tosta stavite po dvije kriške sira i šunke kako biste napravili uobičajeni tost sendvič.

2. Panirajte sendvič na uobičajeni način: umočite ga u istučena jaja, brašno i krušne mrvice, a potom ispecite na ulju sa svake strane dok ne dobije zlatnosmeđu boju.

3. Ispečene sendviče stavite na papir za upijanje masnoće, a potom poslužite uz umak i salatu po želji, piše dnevnik.hr

Prijatno !

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije