Recept za savršeno pripremljen špinat: Jednostavno i ukusno

0
Radiosarajevo.ba
Recept za savršeno pripremljen špinat: Jednostavno i ukusno
FOTO: Coolinarika / Špinat

Kao odličan prilog ili pak sjajna zdrava večera, špinat je odlično jelo koje mnogi obožavaju. No, važno je znati da kvaliteta špinata može značajno utjecati na okus i hranjivu vrijednost jela.

Stoga, za pripremu najfinijeg špinata, potrebno je obratiti pažnju na odabir svježeg špinata i koristiti kvalitetne sastojke, piše Simply Recipes

Ako želite ovaj omiljeni prilog pripremiti na malo drugačiji način, ovo je savršen recept za vas! 

Nihad Uk otklonio sve sumnje o Vladi KS. Govorio i o poziciji gradonačelnika Sarajeva

Nihad Uk otklonio sve sumnje o Vladi KS. Govorio i o poziciji gradonačelnika Sarajeva

Sastojci:

  • 500 grama svježeg špinata
  • 2 kašike maslaca
  • 2 češnja bijelog luka 
  • Sol i biber po ukusu
  • 1/4 šolje pilećeg ili povrtnog temeljca
  • 2 kašike soka od limuna
  • 2 kašike kiselog vrhnja
  • 1/4 šolje naribanog parmezana

Priprema:

Operite svježi špinat i osušite ga papirnatim ubrusom. Zagrijte maslac u tavi na srednjoj temperaturi. Dodajte nasjeckani bijeli luk u tavu i pirjajte dok ne postane mirisan.

Mramorni kuglof: Slatka poslastica za cijelu porodicu

Mramorni kuglof: Slatka poslastica za cijelu porodicu

Dodajte špinat u tavu i dinstajte ga dok se ne ugrije i blago povene. Začinite solju i biberom po ukusu. Dodajte temeljac i sok od limuna i kuhajte na laganoj vatri dok se ne reducira za 1/3.

Maknite tavu sa šporeta i umiješajte kiselo vrhnje. Poslužite toplo, posuto naribanim parmezanom. Ovaj recept za najfiniji špinat je ukusan i bogat okusom.

Korištenje svježeg špinata je ključ za najbolji okus, dok dodavanje kiselog vrhnja daje kremastu teksturu. Ovaj prilog može se poslužiti uz različita jela kao što su meso, riba, tjestenina ili riža.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije