Ovih osam namirnica možete konzumirati bez brige o kalorijama: Uživajte u njima, ne debljaju

0
Radiosarajevo.ba
Ovih osam namirnica možete konzumirati bez brige o kalorijama: Uživajte u njima, ne debljaju
FOTO: Screenshot / Paprike

Dok su pretjerivanja s hranom uvijek na lošem glasu, postoje namirnice koje možete konzumirati bez grižnje savjesti i zadržati vitku liniju, pod uvjetom da pažljivo planirate svoje obroke.

Evo nekoliko takvih namirnica koje vam mogu pomoći da se osjećate siti i zadovoljni tokom cijelog dana:

1. Kokice

Kokice su izvrstan izvor vlakana i niskokalorična grickalica bogata cjelovitim žitaricama. Otprilike jedna šoljica kokica ima samo oko 30 kalorija, što ih čini savršenom opcijom za užinu.

Novi proizvod koji je zaštićen u Bosni i Hercegovini

Novi proizvod koji je zaštićen u Bosni i Hercegovini

2. Edamame (zelena soja)

Edamame je zdrav i prirodan međuobrok bez dodatnog šećera. Sadrži proteine i vlakna koji povećavaju osjećaj sitosti. Dodajte malo soli za bolji okus.

3. Supa

Supa, posebno ona na bazi temeljca, može vam pomoći da se osjećate siti. Istraživanja pokazuju da su supe zasitnije od čvrstih obroka i da može smanjiti unos kalorija za 20 posto do kraja dana.

4. Jabuke i banane

Ovi voćni međuobroci su odlični za podizanje energije, bogati su vlaknima i kalijem, što doprinosi osjećaju sitosti.

Ovih šest vrsta hrane će vam pomoći da lakše podnesete alkohol

Ovih šest vrsta hrane će vam pomoći da lakše podnesete alkohol

5. Zobena kaša

Zobena kaša je popularna među nutricionistima zbog svoje hranjivosti. Sadrži cjelovita zrna i mnogo vlakana koja pomažu u mršavljenju. Istraživanja su pokazala da može smanjiti unos kalorija tokom dana.

6. Mješavina orašastih plodova

Kombinacija orašastih plodova, suhog voća i tamne čokolade može biti odličan međuobrok. Ova mješavina smanjuje želju za šećerom i soli, te može pomoći u mršavljenju.

7. Paprike

Paprika, zahvaljujući kapsaicinu, može ubrzati metabolizam i pomoći u kontroli težine. Ipak, konzumirajte umjereno kako biste izbjegli moguće nuspojave.

8. Jaja

Iako jaja mogu povisiti razinu holesterola, mogu se uklopiti u zdravu prehranu. Istraživanja sugeriraju da jaja za doručak mogu povećati osjećaj sitosti i smanjiti unos kalorija tokom dana.

Pronalazak pravih namirnica može vam pomoći da uživate u hrani bez brige o prekomjernom unosu kalorija, čime ćete lakše održati vitku liniju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije