Namirnice koje smijete jesti kasno navečer

Radiosarajevo.ba
Namirnice koje smijete jesti kasno navečer
Pixabay / Ilustracija
Sigurno već znate da nije dobro jesti nakon 18 ili 19 sati navečer, što su potvrdili svi nutricionisti.

Umjesto da navalite na neke grickalice, složite sendvič iz snova ili se ubijete u čokoladi, pametnije bi bilo poslušati ove savjete i pojesti nešto što vam neće opteretiti želudac, a ipak ćete moći zaspati jer niste gladni.

Najbolji izbor za hranu prije spavanja je zobena kaša s mlijekom. Da, možda ne zvuči previše privlačno, ali brzo će vas zasititi, a ima dovoljno ugljikohidrata da se oslobodi serotonin koji će vam smiriti mozak i uspavati vas.

Pojedite malo niskokaloričnog sira. Magnezij iz sira umirit će vam mozak i poboljšati kvalitetu sna, uz to pojedite par krekera i spremni ste za krevet.

Vrlo sličan učinak ima i koštuničavo voće, jer je puno magnezija, pa pojedite nekoliko oraha ili badema, možda malo neslanog kikirikija. Naravno, nemojte navaliti i smazati cijelu vrećicu, nekoliko komada bit će dovoljno.

Uz hranu, postoje i pića koja imaju sličan učinak, primjerice sok od trešanja. Dvije čaše dnevno, jedna ujutro i jedna navečer podignut će razinu melatonina koji poboljšava kvalitet sna.

Za kraj, najstariji recept na svijetu, čaša mlijeka. Uz to što nam je to na neki način uprogramirano u glavu od malih nogu, mlijeko sadrži aminokiselinu triptofan koja poboljšava san.

Znači, kad se sljedeći put želudac javi oko ponoći, sjetite se ovih savjeta i zaspite sretni i siti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije