Kreativna kuhinja: Donosimo vam recept za proljetni slani kolač sa povrćem

0
Radiosarajevo.ba
Kreativna kuhinja: Donosimo vam recept za proljetni slani kolač sa povrćem
Foto: Printscreen / Youtube / Slani kolač s povrćem

Dosadilo vam je stalno kuhanje, čorbe, pasta i salate? Ako ste ljubitelji pečenja i raznovrsnog povrća, a nemate mnogo vremena, ovaj recept je idealan pogodak za vaš ručak.

Sastojci: 
1 pakovanje slanh muffina sa sirom i paradajzom
1 jaje
125 ml ulja
200 ml vode

Povrće za dekoraciju: 
mladi luk
1 manja crvena paprika (roga)
zelene masline očošćene
cherry paradajz
1 ljubičasti luk
kukuruz šećerac
1 tikvica

JUPOL Bojaton: Aktivno treniraj za bojenje

JUPOL Bojaton: Aktivno treniraj za bojenje

Priprema: 

1. Rernu zagrijte na 180 stepeni, a posudu za pečenje (20x25 cm) obložite papirom za pečenje.
2. Mješavinu muffina uspite u posudu i dodajte jaje, ulje i 200 ml vode. Sve zajedno miješajte mikserom (na srednjoj brzini) 1 minutu dok ne dobijete glatko tijesto. U posudu rasporedite smjesu i poravnajte.

3. Povrće narežite na slijedeći način. Tikvicu narežite na ploške, pa prerežite na pola. Papriku cijelu narežite na ploške da dobijete cvjetiće. Paradajz prepolovite, a luk narežite da dobijete plošku u obliku cvijeta.
4. Narezano povrće složite na smjesu tako da stvorite lijepu proljetnu sliku.

Za jednostavan i ukusan ručak pripremite "Cheeseburger tjesteninu"

Za jednostavan i ukusan ručak pripremite "Cheeseburger tjesteninu"

5. Preko tijesta položite mladi luk kao "stabljiku cvjeta", pri dnu položite ploške tikvica da dobijete "travu". Rasporedite papriku i luk (cvjetiće na grane), paradajz, masline i kukuruz šećerac.
6. Pecite oko 20-25 minuta.

Posluživanje: 
Kad je pečeno nakapajte s malo maslinova ulja, narežite i poslužite.

Savjet: 
Proljetnu sliku možete kreirati kako vam se sviđa i koristiti dekoracije po želji, piše Coolinarka. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije