Nemate mnogo vremena, a gladni ste: Napravite kremastu tjesteninu s povrćem

1
Radiosarajevo.ba
Nemate mnogo vremena, a gladni ste: Napravite kremastu tjesteninu s povrćem
Foto: Pexel / Tjestenina

Žurite ili nemate mnogo vremena a ipak osjećate glad, rješenje je pasta sa dvije vrste sira, prazilukom, šampinjonima i šunkom.

Riječ je o jelu koje se brzo pravi, a odlično zasiti.

Sastojci:

Azra Zornić: BiH je jedina naša domovina i branit ćemo je golim životima, neće pasti u ruke agresora

Azra Zornić: BiH je jedina naša domovina i branit ćemo je golim životima, neće pasti u ruke agresora

1 pakovanje tjestenine po želji
200 g šampinjona
150 g krem sira
100 g šunke
1 kašika rendanog parmezana 
2 kašike maslinovog ulja
1 praziluk
1 čen bijelog luka
1 kašičica listića svežeg bosiljka

Priprema:

Praziluk isjeckajte na kolutove, šampinjone na kriške, bijeli luk sitno, šunkaricu na kockice. Na ulje stavite praziluk i dvije kašike vode, posolite po ukusu i dinstajte poklopljeno pet minuta na srednjoj vatri da omekša.

Recept koji je hit na internetu: Da li ste probali mekanu pitu s gaziranom vodom?

Recept koji je hit na internetu: Da li ste probali mekanu pitu s gaziranom vodom?

Dodajte šampinjone i bijeli luk, dinstajte tri minuta.

Tjesteninu kuhajte prema uputstvu sa pakovanja, a zatim ocijedite.

Sir promiješajte sa prazilukom i gljivama, dodajte čašu vode od kuvanja tjestenine da dobijete željenu gustinu sosa.

Dodajte šunku, bosiljak i parmezan pa umiješajte tjesteninu, piše Alo.rs.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije