Zašto ne biste trebali dodavati ulje u vodu kada kuhate tjesteninu

2
Radiosarajevo.ba
Zašto ne biste trebali dodavati ulje u vodu kada kuhate tjesteninu
Foto: Pexels / Ilustracija

Tjestenina je jedna od namirnica koji mnogi od nas kuhamo, pogtovo kada želimo brz ručak.

U vodu koja provrije potrebno je dodati sol pa tjesteninu, ali dodavanje ulja je jedna od grešaka koji mnogi rade.

Naime, stručnjaci ističu da dodavanje ulja može uništiti vaš obrok.

I ovo je Bosna i Hercegovina: Imam Said ef. Junuz iz Rudog komšijama dijelio baklave za Bajram

I ovo je Bosna i Hercegovina: Imam Said ef. Junuz iz Rudog komšijama dijelio baklave za Bajram

Iako i neki kuhari dodaju ulje u tjesteninu kako se ne bi zaljepila, ipak to ne biste trebali raditi.

Razlog je vrlo jednostavan – ulje i voda se ne miješaju i stoga će se ulje zadržati na tjestenini i kada ju procijedite. Zbog toga se umak koji napravite neće zadržati na tjestenini, piše Reader’s digest, donosi hrvatski N1.

Kako biste spriječili da vam se tjestenina zaljepi, kuhajte je u velikoj zdjeli, a kada je prebacite u tavu, miješajte je i tako spriječite da se komadi tjestenine zalijepe jedan za drugi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije