Idealan ručak za ljetne dane gotov u 10 minuta: Umak za tjesteninu koji se ne kuha

0
Radiosarajevo.ba
Idealan ručak za ljetne dane gotov u 10 minuta: Umak za tjesteninu koji se ne kuha
Foto: Pinterest / Tjestenina

Dolaskom toplijih dana sve nam se manje vremena provodi u kuhinji, a mnogi ljudi složit će se s tim da im ni apetit nije prevelik.

Zato biramo salate, lagano meso i umake – jela koja su brzo gotova.

Portal Martha Stewart donosi recept za umak koji možete jesti uz tjesteninu ili rižu, a ne kuha se! 

Sastojci:

pola kile narezanog paradajza
srednje veličine pola šoljice maslinovog ulja
2 režnja bijelog luka
2 konzerve tune u ulju
1/4 šoljica parmezana
1/4 šoljica svježeg bosiljka
1 kašika vinskog octa
sol
tjestenina po izboru, preporučuju se špageti

Priprema:

U veliku zdjelu dodajte paradajz, ulje, bijeli luk, bosiljak, ocat i sol.

Sve promiješajte i ostavite da malo odstoji. Za to vrijeme skuhajte tjesteninu i ostavite 1/4 šoljice vode u kojoj se kuhala za poslije.

Tjesteninu dodajte u zdjelu s paradajzom, pridružite im tunu, parmezan i još malo maslinova ulja. Sve dobro izmiješajte, dodajte vodu u kojoj se kuhala tjestenina kako biste zagustili umak i dobili kremastu teksturu.

Pospite s još malo parmezana.

Prijatno :) 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije