Ideja koja će vam se svidjeti: Pečena jaja s paradajzom i fetom
Donosimo vam recept koji se mnogima svidio - pečena jaja s paradajzom i fetom.
Izvrsna je ideja za doručak, ali ovo jelo može biti i večera uz neko hladno piće.
Potrebno vam je:
1 kašika maslinovog ulja
1 mali nasjeckani luk
2 čehna isjeckanog bijelog luka
1/4 kašičice tucane crvene paprike
2 srednja paradajza
1/4 kašičice suhog ili svježeg origana
2-3 kašike svježih začina (timijan, ruzmarin, peršun, vlasac)
150 gr feta sira
2 jaja
po ukusu bibera, vegete, soli
Priprema:
1. Zagrijati ulje u tavi, pa dodati sitno isjeckan crni luk i pržiti dok ne postane staklast, onda dodati bijeli luk i tucanu papriku i propržiti za vrlo kratko vrijeme.
2. Dodati nasjeckan paradajz, origano, vegetu i biber i pržiti dok ne počne da se zgušnjava.
3. Skloniti s vatre pa dodati izmrvljenu fetu i svježe začine, sve dobro promiješati i sipati u manje posude), napraviti malo udubljenje i razbiti jaje (da vam ostane cijelo, razbiti ga prvo u neku posudicu, pa sipati) u to udubljenje.
4. Rernu zagrijati na 200 stepeni Celzijusovih i peći dok bjelanac ne pobijeli, a smesa bude proključala.
Poslužiti s prepečenim hljebom, piše Coolinarika.
Prijatno!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.