5 "zabluda" koje svaka mama ima kada dobije bebu

Radiosarajevo.ba
5 "zabluda" koje svaka mama ima kada dobije bebu
Foto: Pixabay.com / Ilustracija

Budimo iskreni - u prvim sedmicama nakon porođaja život zaista može biti težak.

Da, jeste to zaista magično. Miris novorođenčeta ne može prevazići ništa na svijetu. Ali, ovo zaista može biti pretežak period nekim majkama. Tada pomislite kako se neke stvari nikada neće vratiti u normalu, ali vjerujte, hoće.

1. Nikada više neću spavati noću

Fizički bi bilo nemoguće da bilo koja mama zauvijek ima loš san. Imajte uvijek na umu da je ovo samo faza. Vaše dijete će početi da spava tokom noći. I vi ćete. Doći će dan kada ćete prespavati noć i probuditi se svježi.

2. Neću više putovati ni raditi neke zabavne stvari

I mame su ljudi. Da, neko vrijeme ćete ipak morati da budete bliže svojoj kući, ali doći će vreme kada ćete ponovo imati vremena za sebe. Izlazićete sa prijateljima, ići ćete na putovanja i imati avanture. Bit ćete opet ono što jeste.

3. Tijelo mi je uništeno

Okej, vaše tijelo izgleda zaista loše, lice su progutali tamni podočnjaci i ne možete da zamislite normalno sjedanje na stolicu. Bit ćete začuđeni kada primijetite koliko je tijelo u stanju da se mijenja da napravi bebu, ali u isto vrijeme i da se tako vrati u svoje staro stanje. Samo dajte sebi vremena.

4. Nikada više nećemo biti sami 

Djeca ne okupiraju samo kuću, već i spavaću sobu. Ali, znate šta - ovo je samo privremeno. Vremenom će se djeca smjestiti u svoj prostor. Spavaće i odlaziće u jednom periodu i u školu. Ne odustajtajte od romantike sa suprugom.

5. Nikada neću skinuti ovu odjeću i izaći iz kuće

S prvom bebom, zaista imate osjećaj kako ste uvijek u nekoj staroj i isprljanoj odjeći. U jednom trenutku u bliskoj budućnosti ćete se srediti, našminkati i izgledati savršeno. Vjerujte, piše Yumama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije