Male navike koje su promijenile život roditeljima

Radiosarajevo.ba
Male navike koje su promijenile život roditeljima
Foto: Pixabay.com / Ilustracija

Žongliranje svakodnevnim porodičnim obavezama za mnoge majke i očeve je prilično stresan zadatak. No uvijek se može pronaći privremeni bijeg ili olakšanje, samo je potrebno otkriti šta vam je na raspolaganju.

Roditelji su na forumu Mumsnet podijelili koje su male navike promijenile njihove živote.

Naime, jedna mama je pokrenula raspravu otkrivši da joj je prijateljica priznala da joj je svakodnevno pijenje vode i nanošenje maskare pomoglo vratiti samopouzdanje.

"Kaže da bolje razmišlja, ima čišću kožu i koncentriranija je. Pa me zanima imate li i vi navike koje su vam doista promijenile život", upitala je.

Roditelji su krenuli nizati odgovore.

"Svaki dan 10 minuta čistim sobu i učim bacati stvari", kaže jedna majka.

"Dodajem lanene sjemenke svom doručku i doista ima čudesan učinak na moj probavni sustav", piše drugi korisnik Mumsneta.

Ima i onih koji su počeli svakodnevno konzumirati probiotike i tako popravili zdravlje probave, a neki tvrde da su prestali jesti nakon 19 sati, vježbati jogu, meditirati ili piti vitamine.

"Ustajem malo ranije da se mentalno pripremim za dan, sastavljam popis onoga što želim napraviti u danu i pridržavam se rutine", "Svaki dan uzmem vrijeme za maženje s kućnim ljubimcem", još su neki od savjeta, piše Index mame.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije