Za samo par minuta napravite najukusniji špinat
Jedna od najvećih grešaka vezanih uz pripremu špinata je prekuhavanje - nakon što se dugo kuhao u vodi, špinat je daleko siromašniji po pitanju sadržaja nutrijenata, a također je i siromašniji okusom.
Kako bi vam špinat bio zdraviji i ukusniji, promijenite način njegove pripreme. Sve što trebate napraviti je očistiti i oprati špinat, zatim procijediti suvišnu vodu. Nemojte ga sasvim posušiti, dobro je da ostane vlažan.
Stavite na hladno maslinovo ulje - bit će vam dovoljno onoliko koliko treba da u tankom sloju prekrije dno tave u kojoj ćete ga pripremati - a zatim dodajte špinat, posolite ga i ubacite malo sitno nasjeckanog bijelog luka. Za još bolji okus možete dodati biber i naribanimmuškatni oraščićm piše Slobodna Dalmacija.
Prekinuta utakmica Igmana i Željezničara u Konjicu
Poklopite špinat i pustite ga da se pirja na laganoj vatri, povremeno ga promiješajte i ako baš treba dodajte malo vode. Gotov je čim mu peteljke omekšaju.
Skonite ga s vatre i po želji ga pomiješajte s rižom, jajetom ili ga koristite kao preljev za lazanje i tortilje.
Uživajte!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.