Recept za sočne tikvice umotane u tanko, hrskavo tijesto

0
Radiosarajevo.ba
Recept za sočne tikvice umotane u tanko, hrskavo tijesto
Foto: Kulinarski recepti / Tikvice u tankom tijestu

Osjećate li potrebu za novim, ukusnim receptom koji će oduševiti vaše nepce?

Isprobajte našu savršenu kombinaciju - sočne tikvice umotane u tanko, hrskavo tijesto. Ovaj recept za tikvice u tankom tijestu je prava poslastica koju jednostavno morate probati. Slijedite naš jednostavan recept i uživajte u očaravajućem spoju okusa tikvica, svježeg sira i začina, omotanog u hrskavo tijesto. Pripremite se za gastronomski užitak koji će osvojiti vaše nepce.

Sastojci:

  • 700 g tikvica
  • sol
  • 200 ml mlijeka
  • 40 g oštrog brašna
  • 1 kašika vegete
  • 4 kašike ulja
  • 150 g svježeg sira
  • 1 kašika kopra
  • 1 kašika peršina
  • 6 listova gotovog tijesta za savijaču
  • 1 kašika kima

Priprema:

Tikvice ogulite, naribajte, malo posolite i zatim ocijedite.

Proglašeno vanredno stanje na području općine u BiH: Napadalo preko dva metra snijega

Proglašeno vanredno stanje na području općine u BiH: Napadalo preko dva metra snijega

Dodajte im mlijeko, brašno, vegetu, ulje, sir, kopar i nasjeckani peršin pa sve dobro promiješajte. U dubokoj posudi napravite umak od jaja, ulja, mlijeka i jogurta.

Bilo je i vrijeme: Donosimo vam recept za najukusniji hercegovački japrak 

Bilo je i vrijeme: Donosimo vam recept za najukusniji hercegovački japrak 

Tri kore za savijače raširite na radni stol i premažite umakom od jaja. Dio umaka ostavite za premazivanje gotovih savijača.Premazane kore poklopite s ostalim korama koje premažite nadjevom od tikvica i savijte u tri savijače.

Savijače složite u nauljen lim, premažite ostatkom umaka od jaja i posipajte kimom. Pecite u rerni zagrijanoj na 180°C oko 40 minuta.

To je to. Prijatno!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije