Sjajan početak jutra: Probajte ukusni omlet sa šunkom
Budite pažljivi i skoncentrisani jer omlet vrlo lako možete prepeći. Ne bi trebao biti u potpunosti pečen prije preklapanja jer to znači da ste napravili suhu palačinku, a ne kremasti omlet.
Uz to, jaja samo lagano umutite viljuškom kako ne bi umiješali previše zraka.
Zaboravite na mlijeko, jer mu u smjesi za omlet nije mjesto, ali nemojte zaboraviti na to da trebate dobru tavicu s neprianjajućim dnom.
Uživo iz Zagreba s utakmice kvalifikacija za Eurobasket: Hrvatska - Bosna i Hercegovina 50:48
Što se tiče dodataka, šunka i naribani cheddar uvijek su dobra ideja, kao i sotirane gljive i špinat. Sve zavisi od toga koliko vam se žuri.
Predstavljamo vam recept za omlet sa šunkom i sirom.
Sastojci:
- 3 jaja
- 1 kašika putera
- so, biber
- 50 g naribanog cheddara
- 50 g šunke
Priprema:
Šunku narežite na manje komade i pripremite sve ostale sastojke. Zagrijte puter u tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte narezanu šunku i pržite dvije minute. Razbijte jaja te ih samo lagano pomiješajte u zdjelici. Ulijte jaja u tavu i viljuškom nježno pomičite jaja po tavi. Čim se jaja počnu stvrdnjavati pospite naribanim sirom i prestanite miješati.
Za najvažniji obrok danas: Šareni omlet za savršeno jutro!
Ostavite omlet da odstoji minutu da toplina dođe do sira. Pospite s malo soli i bibera. Lagano odvojite donji dio omleta i preklopite preko gornje polovice. Prebacite na tanjiri poslužite odmah, piše Skuhaj.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.