Prijedlog za jeftini i brzi ručak: Krompiruša od par sastojaka - gotova za čas

0
Radiosarajevo.ba
Prijedlog za jeftini i brzi ručak: Krompiruša od par sastojaka - gotova za čas
Foto: Prtscr / Youtube / Ilustracija

Pite su uvijek odličan odabir za ručak, pogotovo sada kada nije potrebno da sami razvlačite tijesto, već ga možete jednostavno kupiti u prodavnici. Bez obzira jesu li slatke ili slane, ove omiljene poslastice oduševljavaju kako velike, tako i male gurmane, čineći ih idealnim rješenjem kada nismo sigurni što pripremiti za ručak.

U nastavku donosimo recept za najjednostavniju i najpovoljniju pitu – onu s krompirom, koja savršeno ide uz malo kiselog vrhnja.

Sastojci:

  • paket kora za pite i savijače
  • 1kg krompira
  • velika glavica luka
  • sol, biber 

Za preljev:

  • 300ml vode + 50 ml ulja
Brzo i jednostavno: Slasna piletina u sosu od limuna, bijelog luka i putera

Brzo i jednostavno: Slasna piletina u sosu od limuna, bijelog luka i putera

Studentici ostalo još 12 mjeseci života: 'Mislila sam da je samo mamurluk...'

Studentici ostalo još 12 mjeseci života: 'Mislila sam da je samo mamurluk...'

Priprema:

Krompir i luk ogulite pa ih nasjeckajte na sitne kockice. Začinite ih obilno biberom i posolite.

U posebnoj zdjeli pomiješajte vodu i ulje i dodajte prstohvat soli.

Posudu premažite uljem. Na dno posude stavite jednu koru, premažite mješavinom ulja i vode pa zalijepite na nju i drugu koru. Dodajte tri kašike nadjeva pa nastavite postupak dok ne potrošite sve kore i sav nadjev. Neka zadnji sloj budu dvije kore koje ste dobro "ušuškali".

Prelijte s ostatkom mješavine vode i ulja i stavite u prethodno ugrijanu rernu na 200 stepeni i pecite oko 35 do 40 minuta.

Poslužite uz vrhnje ili kajmak. 

Ekstra savjet: Umjesto obične vode možete koristiti mineralnu, koja korama daje posebnu podatnost i malo drugačiju teksturu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije