Brzo i jednostavno: Slasna piletina u sosu od limuna, bijelog luka i putera

0
Radiosarajevo.ba
Brzo i jednostavno: Slasna piletina u sosu od limuna, bijelog luka i putera
FOTO: Coolinarika / Piletina u sosu

Kad smo pri kraju s idejama za kuhanje, obično posežemo za piletinom. Od pohovane do one u saftu, uvijek se može nešto iskombinovati.

Za pripremu ove sočne piletine je potrebno samo pola sata, a za to kratko vrijeme možete napraviti i prilog i brzinsku salatu. Predlažemo da filete poslužite uz rižu, ali imajte na umu da će se dobro složiti i s pečenim krompirom i širokim rezancima.

Za ovaj recept je potrebno par sastojaka, a priprema je jednostavna, piše missgastro.

Sarajevo i Borac podijelili bodove na Koševu, navijače nervirale odluke sudija

Sarajevo i Borac podijelili bodove na Koševu, navijače nervirale odluke sudija

Sastojci:

  • 5 pilećih fileta
  • ½ kašičice bibera
  • 50 g putera
  • 100 ml pilećeg temeljca
  • 2 komada bijelog luka
  • sok jednog limuna
  • sol

Postupak:

1. Zagrijte rernu na 180 stepeni.

2. Posolite i pobiberite piletinu.

3. Pecite na papiru za pečenje pola sata.

4. Posljednjih pet minuta pojačajte temperaturu na 200 stepeni kako bi korica postala hrskava.

5. U tavi rastopite puter i nekoliko minuta miješajte, sve dok ne poprimi svijetlu smeđu boju.

6. Dodajte temeljac, potom nasjeckani luk i sok jednog limuna. Po želji ubacite i nekoliko kriški limuna.

7. Ubacite piletinu i pustite da se krčka nekoliko minuta.

To je to. Prijatno!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije