Brzo i jednostavno: Slasna piletina u sosu od limuna, bijelog luka i putera
Kad smo pri kraju s idejama za kuhanje, obično posežemo za piletinom. Od pohovane do one u saftu, uvijek se može nešto iskombinovati.
Za pripremu ove sočne piletine je potrebno samo pola sata, a za to kratko vrijeme možete napraviti i prilog i brzinsku salatu. Predlažemo da filete poslužite uz rižu, ali imajte na umu da će se dobro složiti i s pečenim krompirom i širokim rezancima.
Za ovaj recept je potrebno par sastojaka, a priprema je jednostavna, piše missgastro.
Putin se obratio naciji: Ukrajinu smo pogodili novom raketom Orešnik. Ovo je sada globalni sukob
Sastojci:
- 5 pilećih fileta
- ½ kašičice bibera
- 50 g putera
- 100 ml pilećeg temeljca
- 2 komada bijelog luka
- sok jednog limuna
- sol
Postupak:
1. Zagrijte rernu na 180 stepeni.
2. Posolite i pobiberite piletinu.
3. Pecite na papiru za pečenje pola sata.
4. Posljednjih pet minuta pojačajte temperaturu na 200 stepeni kako bi korica postala hrskava.
5. U tavi rastopite puter i nekoliko minuta miješajte, sve dok ne poprimi svijetlu smeđu boju.
6. Dodajte temeljac, potom nasjeckani luk i sok jednog limuna. Po želji ubacite i nekoliko kriški limuna.
7. Ubacite piletinu i pustite da se krčka nekoliko minuta.
To je to. Prijatno!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.