Palačinke bez brašna, što da ne. Isprobajte novi recept
Radisarajevo.ba
![Palačinke bez brašna, što da ne. Isprobajte novi recept](https://storage.radiosarajevo.ba/article/519786/871x540/zobene-palacinke.jpg?v1699179421)
Svi vole palačinke, ali ako ste u potrazi za zdravijim varijantama, isprobajte recept bez brašna.
Umjesto brašna koristite zobene pahuljice, odnosno domaće zobeno brašno, a umjesto kravljeg mlijeka možete koristiti biljni napitak.
Sastojci za 10 palačinki:
![Agencija za sigurnost hrane BiH: U popularnoj čokoladi pronađen insekt](https://storage.radiosarajevo.ba/article/578791/300x185/sporost_tamna_cokolada_ilustracija_foto_pixabay.jpg?v1739466949)
Agencija za sigurnost hrane BiH: U popularnoj čokoladi pronađen insekt
- 200 g mljevene zobene pahuljice (ili zobeno brašno)
- 35 g gustina
- 1/4 kašičice soli
- 2 jaja
- 360 ml mlijeka
- 360 ml vode
Priprema:
- Umutite dva jaja pa im dodajte mljevene zobene pahuljice. Promiješajte pa dodajte gustin i ponovno promiješajte.
- Postepeno dodajte mlijeko i vodu i miješajte dok ne dobijete glatko tijesto.
- Ostavite da odstoji u frižideru 30 minuta, da zobene pahuljice upiju tekućinu.
- Lagano pouljenu tavu zagrijte na srednje jakoj vatri, zatim malom kuhačom ulijte tijesto, vrteći tavu da se ravnomjerno rasporedi.
- Pržite minutu-dvije pa okrenite i pržite još 30 sekundi.
Postupak pogledajte u videu:
![Radiosarajevo.ba](https://radiosarajevo.ba/assets/img/rsa-box-logo.png)
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.
/ Najčitanije
/ Komentari
Prikaži komentare (0)