Palačinke bez brašna, što da ne. Isprobajte novi recept

0
Radisarajevo.ba
Palačinke bez brašna, što da ne. Isprobajte novi recept
Foto: Pexels / Zobene palačinke

Svi vole palačinke, ali ako ste u potrazi za zdravijim varijantama, isprobajte recept bez brašna.

Umjesto brašna koristite zobene pahuljice, odnosno domaće zobeno brašno, a umjesto kravljeg mlijeka možete koristiti biljni napitak.

Sastojci za 10 palačinki:

Intervju | Adelisa Saračević, mezzosopranistica: "Lik Grubače je bio motivacija za pripremu opere"

Intervju | Adelisa Saračević, mezzosopranistica: "Lik Grubače je bio motivacija za pripremu opere"

  • 200 g mljevene zobene pahuljice (ili zobeno brašno)
  • 35 g gustina
  • 1/4 kašičice soli
  • 2 jaja
  • 360 ml mlijeka
  • 360 ml vode

Priprema:

  • Umutite dva jaja pa im dodajte mljevene zobene pahuljice. Promiješajte pa dodajte gustin i ponovno promiješajte.
  • Postepeno dodajte mlijeko i vodu i miješajte dok ne dobijete glatko tijesto.
  • Ostavite da odstoji u frižideru 30 minuta, da zobene pahuljice upiju tekućinu.
  • Lagano pouljenu tavu zagrijte na srednje jakoj vatri, zatim malom kuhačom ulijte tijesto, vrteći tavu da se ravnomjerno rasporedi.
  • Pržite minutu-dvije pa okrenite i pržite još 30 sekundi.

Postupak pogledajte u videu:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije