Dvije greške zbog kojih se palačinci lijepe za tavu: Obratite pažnju na ovaj sastojak
Palačinke su mnogima omiljen zalogaj koji se priprema od osnovnih namirnica, iako svako ima svoj recept za savršenu smjesu, neke greške krive su zašto ne ispadnu najbolje.
Jedna od čestih grešaka je kad se tijesto lijepi za tavu. Saznajte kako spriječiti ljepljenje za tavu.
Kakvo god tijesto pravili, pripazite na količinu šećera. Nikada ne stavljajte previše jer upravo ovaj sastojak lako zagorijeva i uzrokuje ljepljenje za tavu.
Kriza u zdravstvu EU članice: Više od 2.700 doktora dalo kolektivni otkaz
Dovoljna je najviše jadna kaščica u smjesi, a umjesto šećera bolja opcija je džem ili med.
Možda se čini nevažnim, ali vrlo je važno koju tavu koristite i gdje ih pečete. Tava treba biti dobro zagrijana, a palačinke pecite na najjačoj ringli šporeta.
Ovo je jedini recept za palačinke koji će vam ikad trebati!
Primijenite ove savjete i više nećete imati problema, piše Skuhaj.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.