Savršeni palačinci za sladak početak dana

0
Radiosarajevo.ba
Savršeni palačinci za sladak početak dana
Arhiv / Palačinci

Priprema smjese za palačinke trebao bi biti jedan od najjednostavnijih podhvata u kuhinji, no činjenica je da brojnima zadaje glavobolje.

Mekane i pjenaste palačinke teško je postići ako nemate dobru tavu i dobar recept.

Mi vam donosimo recept iz kuhinja naših baka koji je jednostavan i nakon kojeg nećete tražiti bolji.

Obavljena 20. kolektivna dženaza za žrtve agresije na Bosnu i Hercegovinu

Obavljena 20. kolektivna dženaza za žrtve agresije na Bosnu i Hercegovinu

Sastojci za mekane palačinke:

  • troje jaja
  • dvije velike kašike šećera
  • 250 g brašna (pola glatkog i pola oštrog)
  • 350 ml mlijeka
  • 1 dl mineralne vode
  • malo soli
  • dvije kaščice ulja
  • pola kaščice ruma
Ovo je jedini recept za palačinke koji će vam ikad trebati!

Ovo je jedini recept za palačinke koji će vam ikad trebati!

Priprema palačinki:

  • Pjenasto umutite cijela jaja, izmiješajte dok ne dobijete gustu homogenu smjesu, ulijte ulje pa mlijeko i izmiješajte.
  • Potom uz neprestano miješanje sipajte brašno dok ne potrošite zadanu mjericu, dodajte prstohvat soli i malo ruma tek toliko da smjesa dobije aromu, a još važnije da spriječite upijanje ulja.
  • Ako vam se smjesa čini gusta, razrijedite je mineralnom vodom.
  • Palačinke možete namazati domaćim džemom od jagoda bez šećera i konzervansa ili slavnim namazom od lješnjaka.

Ako ste velika ljubiteljica palačinki i volite isprobavati različite recepte, predlažemo vam i nešto drugačiji recept za palačinke bez mlijeka i brašna. Vole ih odrasli, ali i djeca, piše Zadovoljna.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije