Ukusno i jednostavno: Recept za gulaš s lećom i povrćem

1
Radiosarajevo.ba
Ukusno i jednostavno: Recept za gulaš s lećom i povrćem

Teško je naći nekoga tko ne voli gulaš. Zapravo, ne vole ga samo oni koji još nisu probali dobar gulaš i takvima treba pomoći dobrim receptima. A mi imamo jedan odličan. Nije riječ o gulašu u klasičnom smislu, ali gulašem se naziva. Sviđa nam se zato što umjesto s krompirom meso spaja s povrćem i zdravom mahunarkom koju bismo trebali jesti što češće - lećom.

Još jedna posebnost ovog jela leži u tome što se priprema od mljevenog mesa i to mu je velika prednost. Ne samo da je ekonomičnije od klasičnog nego je i brže gotovo te nema šanse da će vam meso ispasti tvrdo.

U ovom receptu jelo je obilato začinjeno toplim začinima svojstvenima marokanskoj kuhinji pa osim što će vam pružiti vrhunski gastronomski užitak, lijepo će vas zagrijati.

Oglasio se Joe Biden povodom naloga za hapšenje Netanyahua: "To je nečuveno"

Sastojci:

  • 500 g mljevene junetine
  • 400 g paradajza
  • 200 g leće
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 mrkve
  • 1 luk
  • 1/2 stabljike celera
  • 1/4 glavice kupusa
  • 1 litra goveđeg temeljca
  • 2 žličice dumljene paprike
  • ulje
  • sol, biber

Prijedlog za jeftini i brzi ručak: Krompiruša od par sastojaka - gotova za čas

Priprema:

Nasjeckajte luk pa ga prodinstajte na ulju, kad postane staklast dodajte mu češnjak. Čim češnjak zamiriše ubacite meso i začine pa dinstajte dok meso ne uhvati boju.

Dodajte mrkvu narezanu na kockice i usitnjeni celer pa sve uz miješanje dinstajte minutu-dvije. Dodajte grubo narezan kupus, prodinstajte da malo uhvati boju pa dodajte paradajz i leću.

Promiješajte, pustite da dinsta, zatim poklopite i smanjite vatru te pustite da se lagano krčka oko pola sata, odnosno dok leća ne omekša.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak