Ukusne lepinje koje se prave bez germe

Radiosarajevo.ba
Ukusne lepinje koje se prave bez germe

S obzirom da se posljednjih dana u prodavnicama teško može zateći koja kesica germe, nakon što su građani pustošili police, donosimo recept za lepinje za koje će vam trebati samo brašno i voda.

Ukusna je, a pravljenje vam neće oduzeti mnogo vremena.

Ova lepinja je i sjajan prilog, a s nadjevom, kojeg možete napraviti po želji, može biti i glavno jelo.

Potrebno vam je:

-300 grama brašna
-200 mililitara vode
-kašičica soli
-kašičica praška za pecivo
-začini (po želji: origano, timijan)
-kašika maslinovog ulja

Priprema:

1. Pomiješajte sve sastojke u zdjeli u glatko tijesto. Ostavite na toplom mjestu prekriveno krpom te ostavi da se diže oko 15 minuta. (Začine možete umiješati u tijesto ili na kraju posuti po lepinji.)

2. Stavite malo brašna na dlanove te napravite kuglice od tijesta. Potom oblikujte lepinje. Ako se tijesto jako lijepi za ruke, možete oblikovati tijesto u tavi uz pomoć kašike ili lopatice za okretanje.

3. Ugrijte malo ulja u tavi te stavite unutra lepinju (ili kuglicu koju ćete tamo oblikovati). Kad je tijesto prženo s jedne strane, okrenite lepinju, piše 24sata.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak