Ovo je trik za najukusnijii restani krompir. Obratite pažnju na sitne detalje i uživajte u jelu

0
Radiosarajevo.ba
Ovo je trik za najukusnijii restani krompir. Obratite pažnju na sitne detalje i uživajte u jelu

Zimski jelovnik većini ljubitelja krompira je nezamisliv bez restanog krompira, koji osim kao prilog dinstanom kiselom zelju, pečenim kobasicama i pohancima može biti inspiracijom za pripremu hranjivog doručka i vege obroka jer se odlično slaže s pečenim i punjenim povrćem i jajima na oko.

Zato je vrijeme da se uz korisne savjete podsjetimo kako restani krompir učiniti savršenim.

Ne zaboravite da sve kreće od odabira krompira koji mora biti bijeli ili žuti te onaj brašnaste sorte.

Traži se osoba sa video snimka: Sarajlija otišao po dijete u džamiju, pa mu neko ukrao cipele

Tajna je i u kuhanju krompira u kori u slanoj vodi, te u tome da još tople krompire ogulite i narežete na kockice. Nikako ne ostavljajte krompir da se ohladi i ne hladite ga vodom.

I dok neki dodatno koji komad kuhanog krompira ribaju, a neki gnječe i miješaju drvenom kuhačom, važno je ne zaboraviti na bazu na kojoj ćete restati kuhani krompir. To može biti biljno ulje, mast ili čak temeljac, što je trik mnogih kuhara.

Trik čuvene kuharice za najhrskaviji 'zlatni' krompir: Donosimo vam najjednostavniji recept

Ali za svaki odabir osnova dobrog okusa je luk, kojeg je potrebno pirjati tako da se opusti ali ne i da zagori. Jer upravo luk daje na šmeku, piše Skuhaj.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak