Trik čuvene kuharice za najhrskaviji 'zlatni' krompir: Donosimo vam najjednostavniji recept
Nema ništa bolje od savršeno pečenog i hrskavog krompira. Za mnoge je to najbolji dio ručka, a savršeno ide uz svako jelo.
Čuvena kuharica Mary Berry ima savršen trik kako da napravite najljepši pečeni krompir ikada. Otkrila je svoj recept za "zlatne" krompire, a mi vam preporučujemo da ga isprobate što prije.
Kraljica kuhanja Mary Berry napisala je: "Volim krompir nasječen na relativno sitne komade. Stavim ga da se kuha u slanoj vodi, oko osam ili deset minuta, zatim iscijedim vodu. Uvaljam kriške u griz ili brašno i stavim da se peku sa malo ulja".
Najave američkih sankcija Srbiji uznemirile i Plenkovića: Koliko bi one utjecale na tržište u BiH?
Potrebni sastojci:
1 kg krompira
60 grama griza,
4 kašike masti ili suncokretovog ulja
malo majčine dušice ili origana
so po ukusu
Način pripreme:
Počnite tako da prethodno zagrijte rernu na 220 C. Za to vrijeme krompir stavite u lonac s hladnom posoljenom vodom i kuhajte dok malo ne omekša. Zatim ocijedite krompire i ostavite da se malo prosuše, pa ih vratite nazad u lonac, pospite grizom i dobro protresite (dodavanje poklopca će to olakšati).
Pleh za pečenje premažite mašću, zatim dodajte krompir. Na kraju pospite majčinu dušicu ili origano i stavite u rernu da se peku oko 45 do 55 minuta. Obavezno ih provjerite na pola pečenja i okrenite na drugi stranu, da dobiju hrskavu koricu. I to je to - vaši savršeno zlatni, hrskavi krompirići su spremni za posluživanje.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.