Ovakav pire krompir sigurno niste probali. Tajna je u začinima

0
Radiosarajevo.ba
Ovakav pire krompir sigurno niste probali. Tajna je u začinima
Foto: Coolinarika / Pire krompir

Vjerovatno svako ima svoj trik za najkremastiji pire krumpir, ali ponekad ćete doći u želju da ćete htjeti obogatiti svoj omiljeni prilog.

Dodajte mu začinsko bilje i dobit ćete sasvim novo jelo s novom dimenzijom.

Uživat ćete u okusu kao da jedete samostalno jelo.

Pratite uživo olujno nevrijeme koje stiže u Bosnu i Hercegovinu: Pročitajte i novu BHmeteo prognozu

Pratite uživo olujno nevrijeme koje stiže u Bosnu i Hercegovinu: Pročitajte i novu BHmeteo prognozu

Recept za pire krompir sa začinskim biljem

Sastojci:

  • 800 g krompira
  • 1 glavica luka
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 2 kašike nasjeckanog svježeg začinskog bilja
  • muškatni oraščić
  • 50 ml vrhnja za kuhanje
  • 100 ml mlijeka
  • 1 kašika putera

Priprema:

  • Ogulite krompir i kuhajte ga u posoljenoj vodi oko 20 minuta.
  • Oljuštite i nasjeckajte luk pa ga propirjajte na vrućem ulju.
  • Umiješajte začinsko bilje, sol, biber, muškatni oraščić i vrhnje.
  • Zagrijte mlijeko s puterom.
  • Ocijedite i zgnječite krompir, umiješajte mlijeko pa začinite solju, biberom i muškatom.
  • Umiješajte mješavinu luka, vrhnja i začinskog bilja.

Poslužite uz meso ili ribu, piše Skuhaj.hr.

Prijatno!!!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije