Želite li napraviti ukusne pržene krompiriće, nije problem, ulju za prženje obavezno dodajte i ovo!
Teško će se naći neko da ne voli pržene krompiriće.
Popularni promfrit jedno je od jela koja smo svi najprije naučili pripremati, no potraga za najboljim prženim krumpirićima zapravo nikad ne prestaje.
Jedan vrlo jednostavan savjet može vam pomoći da dostignete savršenstvo.
Titove brigade lopatom izgradile 242 km pruge za 7 mjeseci, vlast danas ne umije popraviti 80 metara
Krompir je zapravo najgore pržiti na ulju. To je najbolje obaviti na masti, no od te ideje mnogi zaziru pa se drže ulja i zato im pati okus.
Kako biste tome doskočili, ulju dodajte malo masti ili, ako je baš nipošto ne želite konzumirati (a griješite), koju kašiku maslaca.
Vidjet ćete kako će vam fino mirisati i kako će biti ukusni.
Želite li još puniju aromu, prženi krompir pospite s malo mljevene paprike - slatke ili ljute, na vama je, no sve je do vas, piše Slobodna Dalmacija.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.