Recept dana: Kroketi od krompira i tikvica
Radiosarajevo.ba
Malo kuhanog krompira, tikvica i mrkve, uz više truda pa sve do savršenog jela.
Mnoge domaćice ovo jelo prave svojim mališanima, ali isto tako muževi ga jako često hvale.
Ukus je zagarantovan, a na vama je samo da se sobro pripremite, pa da krenemo.
Fury je bio siguran u svoju pobjedu: Pogledajte njegovu reakciju kad je Usyk proglašen pobjednikom
Sastojci:
- 4 kuhana krompira srednje velčine
- 1 kuhana mrkva
- 1 tikvica srednje veličine
- 1 manja glavica crvenog luka
- 1 šaka prezle
- pola jajeta
- 1/4 čajne kscc muškatnog oraščića
- 1/4 čajne kscc kurkume
- po potrebi soli, bibera, mješavine začina
Priprema:
- Skuhati oguljen krompir s mrkvom.
- To ispasirati pa ohladiti, zatim dodati naribanu tikvicu, naribani luk, pola jajeta, prezlu i začine pa sve sjediniti.
- Ukoliko je smjesa premekana dodajte još prezle pa oblikujte krokete i pržite na vrelom ulju.
Alfredo piletina - ručak gotov za manje od pola sata
- Za krokete pak treba da bude mekanija smjesa pa kašikom oblikujte krokete (zagrabiti smjesu kašikom pa drugom kašikom iz prve kašike preuzeti smjesu i tako par puta dok kroketi ne budu finog oblika), onako kako se oblikuju knedle i pržite na vrelom ulju.
- Pržene krokete slagati na papirni ubrus da pokupe višak masnoće.
Najbolje ih je posluživati kad se ohlade. Uz njih dodajte sos od kašikue milerama, pola kašike majoneze, pola kašike maslinovog ulja, i koje kapljice limuna uz sušeni peršun, piše Coolinarika.
Prijatno!!!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.
/ Najčitanije
/ Komentari
Prikaži komentare (0)