Jednostavno i ukusno: Tikvice punjene hljebom i sirom

0
Radiosarajevo.ba
Jednostavno i ukusno: Tikvice punjene hljebom i sirom
Pixabay / Ilustracija

Zlatno-žute, mekane i veoma ukusne – tako se najkraće mogu opisati tikvice pripremljene na ovaj način.

Sastojci (za 4 osobe):

6 tikvica
25 g sredine bijelog hljeba natopljenog u mlijeko
125 gr sira ricotte
1 češanj bijelog luka
1/4 žličice suhog origana
40 g parmezana
1 žumanjak
mlijeko
sol
biber

Troje tinejdžera se vozalo jednim romobilom po ulicama Sarajeva

Troje tinejdžera se vozalo jednim romobilom po ulicama Sarajeva

Priprema:

Stavite tikvice 5 minuta u slanu kipuću vodu, zatim ih ocijedite. Prerežite ih po dužini: izdubite ih i sitno izrežite izvađeni sadržaj.

Iscijedite hljeb, zatim sastavite hljeb s ostalim sastojcima: dodajte malo mlijeka da dobijete mekano punjenje. Posolite i pobiberite.

Napunite tikvice pripremljenom smjesom, pospite parmezanom i poredajte u nauljenu tepsiju.

Pecite napunjene tikvice 35 do 40 minuta u pećnici na 190 °C. Na kraju pečenja trebaju biti mekane i zlatno-žute boje, piše Brzirecepti.info.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije