Lagani ručak: Šampinjoni i tikvice na poseban način

0
Radiosarajevo.ba
Lagani ručak: Šampinjoni i tikvice na poseban način
Foto: Yumama / Uživajte

Pripremite lagani ručak za ovaj vikend, uživajte sa porodicom, prijateljima. Samo nekoliko sastojaka je potrebno, a priprema se brzo.

Potrebno je:

– veća tikvica

– 400 g šampinjona

– glavica crnog luka

– dvije šargarepe

Priprema:

Povrće lijepo operite. Luk isjeckajte sitno, šampinjone isjeckajte, a šargarepu izrendajte na trakice.

Tikvicu isijecite na krugove i propržite na masti ili maslinovom ulju. Izvadite ih iz tiganja.

U istom tiganju prvo malo izdinstajte luk, potom dodajte šampinjone i šargarepu. Pustite da šampinjoni puste vodu, a kada voda ispari dodajte začine po ukusu.

Poslužite zajedno sa tikvicama i sezonskom salatom, piše Cdm.me.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije