Lagani ručak: Šampinjoni i tikvice na poseban način
Pripremite lagani ručak za ovaj vikend, uživajte sa porodicom, prijateljima. Samo nekoliko sastojaka je potrebno, a priprema se brzo.
Potrebno je:
– veća tikvica
– 400 g šampinjona
– glavica crnog luka
– dvije šargarepe
Priprema:
Povrće lijepo operite. Luk isjeckajte sitno, šampinjone isjeckajte, a šargarepu izrendajte na trakice.
Tikvicu isijecite na krugove i propržite na masti ili maslinovom ulju. Izvadite ih iz tiganja.
U istom tiganju prvo malo izdinstajte luk, potom dodajte šampinjone i šargarepu. Pustite da šampinjoni puste vodu, a kada voda ispari dodajte začine po ukusu.
Poslužite zajedno sa tikvicama i sezonskom salatom, piše Cdm.me.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.