Alfredo piletina - ručak gotov za manje od pola sata

0
Radiosarajevo.ba
Alfredo piletina - ručak gotov za manje od pola sata
Foto: Coolinarika / Alfedo piletina

Alfredo piletina savršen je recept za sve one koji ne vole provoditi puno vremena u kuhinji - ili ga jednostavno nemaju dovoljno...

Postupak pripreme piletine Alfredo je vrlo jednostavan i brz.

Piletinu prepržimo na tavi, zatim u tavi otopimo maslac, dodamo vrhnje za kuhanje, pustimo da provrije pa dodamo parmezan i miješamo dok se ne otopi, zatim umak spojimo s kuhanom tjesteninom i po vrhu posložimo narezana pileća prsa. 

Nepovoljni vremenski uvjeti otkazali utrku u St. Moritzu: Evo kada Elvedina nastavlja takmičenje

Nepovoljni vremenski uvjeti otkazali utrku u St. Moritzu: Evo kada Elvedina nastavlja takmičenje

Uvijek ostavite malo vode od kuhanja tjestenine pa po potrebi dodaj umaku kako bi bio kremast i prikladne gustoće.

Alfredo piletina

Sastojci:

  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 2 komada pilećih prsa (bez kostiju)
  • sol
Zelena je boja zdravija: Recept za toplu salatu sa špinatom i grilanom palentom

Zelena je boja zdravija: Recept za toplu salatu sa špinatom i grilanom palentom

  • svježe mljeveni biber
  • 1/2 šoljice mlijeka (1 šoljica = 250 ml)
  • 1 i 1/2 šoljica pilećeg temeljca
  • 2 čena bijelog luka 
  • 250 g fettuccina
  • 1/2 šoljice vrhnja
  • 1 šoljica svježe naribanog parmezana
  • svježi peršun

Priprema: 

  • U velikoj tavi zagrijte ulje. Dodajte piletinu i začinite je solju i biberom.
  • Pržite je dok ne bude gotova (oko 10 minuta).
  • Maknite je sa strane, te je, kad se ohladi, narežite na trakice. 
  • U tavu na kojoj se pržila piletina dodajte mlijeko, temeljac i bijeli luk.
  • Posolite i pobiberite te pustite da kuha.
Za ljubitelje začinjene hrane: Napravite slavni meksički rižoto

Za ljubitelje začinjene hrane: Napravite slavni meksički rižoto

  • Dodajte fettuccine i kuhajte ih od tri minute uz stalno miješanje.
  • Zatim nastavite kuhati dok tjestenina ne bude al dente. Pomiješajte vrhnje i parmezan i zatim dodajte u umak i kuhajte dok se ne zgusne. 

Odmah, dok je još vruće, na tanjur stavitr prvo podlogu od rezanaca s umakom i na to položite narezani file piletine. Ukrasite peršunom, piše MissGastro.

Prijatno!!!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije