Alfredo piletina - ručak gotov za manje od pola sata
Alfredo piletina savršen je recept za sve one koji ne vole provoditi puno vremena u kuhinji - ili ga jednostavno nemaju dovoljno...
Postupak pripreme piletine Alfredo je vrlo jednostavan i brz.
Piletinu prepržimo na tavi, zatim u tavi otopimo maslac, dodamo vrhnje za kuhanje, pustimo da provrije pa dodamo parmezan i miješamo dok se ne otopi, zatim umak spojimo s kuhanom tjesteninom i po vrhu posložimo narezana pileća prsa.
Požar u Sarajevu: Vatrogasci na terenu
Uvijek ostavite malo vode od kuhanja tjestenine pa po potrebi dodaj umaku kako bi bio kremast i prikladne gustoće.
Alfredo piletina
Sastojci:
- 2 kašike maslinovog ulja
- 2 komada pilećih prsa (bez kostiju)
- sol
Zelena je boja zdravija: Recept za toplu salatu sa špinatom i grilanom palentom
- svježe mljeveni biber
- 1/2 šoljice mlijeka (1 šoljica = 250 ml)
- 1 i 1/2 šoljica pilećeg temeljca
- 2 čena bijelog luka
- 250 g fettuccina
- 1/2 šoljice vrhnja
- 1 šoljica svježe naribanog parmezana
- svježi peršun
Priprema:
- U velikoj tavi zagrijte ulje. Dodajte piletinu i začinite je solju i biberom.
- Pržite je dok ne bude gotova (oko 10 minuta).
- Maknite je sa strane, te je, kad se ohladi, narežite na trakice.
- U tavu na kojoj se pržila piletina dodajte mlijeko, temeljac i bijeli luk.
- Posolite i pobiberite te pustite da kuha.
Za ljubitelje začinjene hrane: Napravite slavni meksički rižoto
- Dodajte fettuccine i kuhajte ih od tri minute uz stalno miješanje.
- Zatim nastavite kuhati dok tjestenina ne bude al dente. Pomiješajte vrhnje i parmezan i zatim dodajte u umak i kuhajte dok se ne zgusne.
Odmah, dok je još vruće, na tanjur stavitr prvo podlogu od rezanaca s umakom i na to položite narezani file piletine. Ukrasite peršunom, piše MissGastro.
Prijatno!!!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.