Zelena je boja zdravija: Recept za toplu salatu sa špinatom i grilanom palentom
Pregršt je recepata sa zelenim lisnatim povrćem, a uz kombinaciju namirnica ono može biti idealan obrok od jutra do večeri.
Ova vrsta povrća je najzdravija zbog obilja sastojaka koji pomažu zdravlje.
Naučna su istraživanja dokazala da zeleno lisnato povrće, a pogotovo iz roda kupusnjača, ima najveće koncentracije sulforafana, a oni povećavaju sposobnost jetre da proizvodi enzime koji neutraliziraju potencijalno toksične tvari.
Shamso 69 iz Brkova: Bilo je gadno biti Hercegovac u Zagrebu. Muzičari su populisti kao političari
Uz to su izvanredan izvor snažnih antioksidanasa koji imaju protuupalno i antikancerogeno djelovanje.
Donosimo vam recept koji ćete željeti uvijek iznova raditi, pa isprobajtem piše Živim.hr.
Topla salata sa špinatom i grilanom palentom
Za ljubitelje začinjene hrane: Napravite slavni meksički rižoto
Sastojci:
- 10 dag špinata
- 1 šoljica kukuruza
- ½ šoljice crvenog graha
- luk
- nekoliko oraha
- 3 kriškice dimljenog tofua
- 1 šoljica kukuruznog brašna za palentu
- mljeveni čili
- orahovo ulje
- sol
- jabukovo sirće
Priprema:
- Skuhajte palentu, ohladite je i narežite na trake.
- Ispecite ih na gril tavi, pospite čilijem.
- Tofu narežite na kockice, malo prepecite.
- Kukuruz skuhajte, ostalo povrće operite, narežite, začinite, pospite komadićima oraha i jedite dok su tofu i palenta još topli.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.