Napravite ih s ljubavlju: Ovo je recept za neodoljive cimet rolnice
Radiosarajevo.ba
Uz šolju toplog mlijeka, idealne za večeru ili doručak…a tek što će se dopasti vašim ukćanima.
Iako su se neki možda zasitili slatkog, tu su cimet rolnice koje bi svako poželio pojesti u bilo kojem trenutku.
No nije ih jednostavno napraviti, potrebna je velika pažnja a prije svega da ih radite s ljubavlju.
Bećiragić nakon poraza od Hrvatske: "Razlika od 13 koševa ništa ne znači u ludnici u Skenderiji"
U nastavku teksta donosimo vam popularni recept za cimet rolnice.
Sastojci:
Za tijesto
- 120ml vode
- 2 kašike šećera
- 50gr kvasca
- 450ml toplog mlijeka
- 2 jaja
- 1 kašičica soli
- 100gr šećera
- 50gr putera
- 650-750gr brašna
Klasika na tanjiru: Donosimo vam recept za najukusnije punjene tikvice
Za fil
- nekoliko kašika mlijeka
- žuti šećer
- cimet
Za glazuru
- 150gr prah šećera
- vanila, mlijeko
Priprema:
- U toploj vodi sa dvije kašike šećera, staviti kvasac da naraste.
- Sa ostalim sastojcima zamijesiti tijesto. Ostaviti da naraste duplo.
- Tijesto podijeliti na dva dijela za dvije rolne.
- Na pobrašnjenoj površini razvući koru, premazati je mlijekom, posuti žutim šećerom i cimetom.
- Zaviti u rolnu i isjeći na 10 djelova. Tako i sa ostatkom tijesta.
- Ređati u pleh tako da se jedva dodiruju. Ostaviti ih opet da narastu. Peći na 200 stepeni dok ne porumene.
- Pečene rolne ohladiti 5-10 minuta, pa ih premazati glazurom.
- Za glazuru pomiješati šećer i vanilu, pa dodati malo mlijeka da se dobije gusta masa.
Poslužite rolnice uz suvo grožđe, piše Coolinarika.
Prijatno!!!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.
/ Najčitanije
/ Komentari
Prikaži komentare (0)