Klasika na tanjiru: Donosimo vam recept za najukusnije punjene tikvice

0
Radiosarajevo.ba
Klasika na tanjiru: Donosimo vam recept za najukusnije punjene tikvice
Foto: Coolinarika / Punjene tikvice

Dok još traje sezona, naravno da trebamo požuritit u obližnje markete i uzeti tikvice koje još uvijek mogu podnijeti velike vrućine. 

Zeleno povrće u kombinaciji mljevenog mesa, često je na stolovima u ljetnim danima, a mnogi ovu kombinaciju koriste kao zamjenu za paprike.

Malo slađa, ali i jednostavnija, kuhana tikvica s mljevenim mesom idealan je izbor za vaš ručak. 

Pacijent preminuo nakon pada s drugog sprata Kantonalne bolnice Zenica

Pacijent preminuo nakon pada s drugog sprata Kantonalne bolnice Zenica

U nastavku vam donosimo i popularni starinski recept.

Sastojci: 

  • 10 manjih tikvica 
  • 300 gr junećeg mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena bijelog luka
  • 1/2 šoljice riže
  • 1 veza zelen lista
  • vegeta po ukusu
  • biber po ukusu
  • crvena paprika po ukusu
  • pire paradajz
Savršen recept za ljetne gurmane: Za ručak napravite dinstane mahune

Savršen recept za ljetne gurmane: Za ručak napravite dinstane mahune

Priprema: 

  • Tikvice izdubiti i oljuštiti.
  • Luk izdinstati dodati meso (1/3 ne dinstati).
  • Dodati rižu, kratko prodinstati i izmaknuti sa ringle.
  • Kad se prohladi dodati začine i puniti tikvice.
  • Ređati tikvice u šerpu pa naliti sa vodom da ogreznu.
  • Kuvati na laganoj temperaturi 20 minuta, dodati pire od paradajza i kuvati jos 15 minuta.

Sluziti uz kiselo vrhnje, piše Coolinarika.

Prijatno!!!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije