Za bolji ukus: Dodajte ova dva sastojka u vodu dok pripremate kuhani kukuruz
Svi volimo kuhani kukuruz - ukusan je i lako se i brzo priprema, a to je nekad sve što želimo u vrelim danima.
Verujemo da ga kuhate na svima dobro znan način, u slanoj vodi, ali možda vrijedi isprobati i jedan način pripreme kukuruza koji je popularan širom Amerike.
Naime, na Srednjem zapadu u SAD-u kukuruz najčešće spremaju tako što ga obare u kremastoj smjesi od vode, mlijeka i maslaca.
S ove strane Drine | Dragan Banjac: Ukoljica s najvišeg mjesta
Ovako pripremljen kukuruz jeste nešto kaloričniji, ali takođe daje sasvim novu dimenziju ukusa - kukuruz postaje nevjerovatno mekan, slastan i sočan, pišu srbijanski mediji.
Sastojci:
- 5 klipova mladog kukuruza
- 1 l vode
- 200 ml mlijeka
- 115 g maslaca
- 1 kašičica soli
Recept dana: Jeste li probali burek bez kora?
Priprema:
- Očistite kukuruz i prepolovite ga.
- U velikom loncu zagrijte vodu.
- Kad voda provri, dodajte joj mlijeko i maslac.
- Posolite smjesu, pa dodajte polovine kukuruza.
- Kuvajte dok kukuruz ne bude gotov.
Prijatno!!!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.