Odlična ideja za nedjeljni doručak: Uljevak od kukuruznog brašna

0
Radiosarajevo.ba
Odlična ideja za nedjeljni doručak: Uljevak od kukuruznog brašna
Foto: Radiosarajevo.ba / Uljevak

Uljevak je jednostavno jelo koje će vaše jutro uljepšati neodoljivim mirisom i slasnim okusom kukuruznog brašna i mladog sira.

Uljevak se može pripremiti za pet minuta, a tridesetak minuta nakon što ste ga stavili u zagrijanu pećnicu, uljevak je gotov.

Uljevak je praktičan jer trpi različite varijante koje zavise od namirnica koje trenutno imate pri ruci. Osnovu čine kukuruzno i bijelo brašno, malo masnoće i dodatak – mladi sir, naribana tikva, špinat...

Dinamo ubjedljivo savladao Slovan u Bratislavi: 'Modri' su ove sezone zaradili nevjerovatnu cifru

Dinamo ubjedljivo savladao Slovan u Bratislavi: 'Modri' su ove sezone zaradili nevjerovatnu cifru

Jednostavno i jeftino: Iznenadite sebe i ukućane ukusnom paštetom od - luka

Jednostavno i jeftino: Iznenadite sebe i ukućane ukusnom paštetom od - luka

Sastojci:

2 šolje kukuruznog brašna
1 šolja bijelog brašna
1-2 jajeta
1 prašak za pecivo
1/4 šolje ulja
Malo obične ili mineralne vode
3-4 pune supene kašike mladog sira
1-2 supene kašike pavlake ili jogurta (nije obavezno)
Masnoća za podmazivanje pleha, najbolje puter

Priprema

Recept koji je uvijek hit: Da li ste čuli za "ludo tijesto" koje može stajati danima?

Recept koji je uvijek hit: Da li ste čuli za "ludo tijesto" koje može stajati danima?

Najprije sve sastojke, osim sira, umutiti ujednačenu masu, u koju na kraju dodajte sir i kratko promiješajte, pazeći da se grudvice sira ne usitne previše.

Pleh premažite puterom i ulijte tijesto. Tijesto možete uliti i u kalupe, kao što smo to i mi uradili.

Pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 220 stepeni dok ne porumeni.

Gotov uljevak možete premazati mješavinom pavlake, jogurta i bijelog luka (po želji). 

To je to. Prijatno!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije