Trik za najmekši i najukusniji kuhani kukuruz koji ćete obožavati ovog ljeta

0
Radiosarajevo.ba
Trik za najmekši i najukusniji kuhani kukuruz koji ćete obožavati ovog ljeta
Foto: Pixabay / Ilustracija

Kuhanje kukuruza nije nikakva posebna nauka. Ubacite ih u vodu i skuhate!

Ali, da bi stvarno bio ukusan i mekan, morate da u vodu dodate mlijeko i puter.

Ova metoda kuhanja kukuruza popularna je na srednjem zapadu u Sjedinjenim Američkim Državama, gdje se inače kukuruz često služi kao dodatak za ručak tokom cijele godine, a pomaže da svako zrno kukuruza bude mekano, slatko i sočno, piše Punkufer.hr.

Sastojci:

5 klipova mladog kukuruza
1 l vode
200 ml mlijeka
115 g putera
1 mala kašika soli

Priprema:

Očistite kukuruz i prepolovite ga napola.

U velikom loncu zagrijte vodu i kada prokuha dodajte joj mlijeko i puter.

Posolite vodu pa dodajte klipove mladog kukuruza.

Djelomično poklopite lonac i kuhajte kukuruz oko deset minuta, odnosno dok zrna ne omekšaju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije