Trik za najmekši i najukusniji kuhani kukuruz koji ćete obožavati ovog ljeta
Kuhanje kukuruza nije nikakva posebna nauka. Ubacite ih u vodu i skuhate!
Ali, da bi stvarno bio ukusan i mekan, morate da u vodu dodate mlijeko i puter.
Ova metoda kuhanja kukuruza popularna je na srednjem zapadu u Sjedinjenim Američkim Državama, gdje se inače kukuruz često služi kao dodatak za ručak tokom cijele godine, a pomaže da svako zrno kukuruza bude mekano, slatko i sočno, piše Punkufer.hr.
Sastojci:
5 klipova mladog kukuruza
1 l vode
200 ml mlijeka
115 g putera
1 mala kašika soli
Priprema:
Očistite kukuruz i prepolovite ga napola.
U velikom loncu zagrijte vodu i kada prokuha dodajte joj mlijeko i puter.
Posolite vodu pa dodajte klipove mladog kukuruza.
Djelomično poklopite lonac i kuhajte kukuruz oko deset minuta, odnosno dok zrna ne omekšaju.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.