Isprobajte ovaj recept: Popečci od tikvica i slanutka iz rerne

0
Radiosarajevo.ba
Isprobajte ovaj recept: Popečci od tikvica i slanutka iz rerne
Foto: Unsplash / Popečci s tikvicama

Ovi popečci puni su vlakana, a imaju i proteina iz slanutka.

Ako ih pečete u rerni, kalorijska vrijednost im se rapidno snižava.

Poželjni su kao prilog, međuobrok, snack, piše Miss7zdrava.

Srušila se dva japanska vojna helikoptera: Ima žrtava, traga se za sedam ljudi

Srušila se dva japanska vojna helikoptera: Ima žrtava, traga se za sedam ljudi

Donosimo vam recept za ovo ukusno jelo:

Sastojci:

Zdravlje i energija: Recepti za svježe cijeđene sokove

Zdravlje i energija: Recepti za svježe cijeđene sokove

  • konzerva slanutka (400 g)
  • tikvica srednje veličine
  • 60 grama pirovog bijelog brašna
  • manji luk
  • 2 čena bijelog luka (može i bez njega, ako ne volite)
  • 5 kašika krušnih mrvica
  • jaje
  • 40 grama ribanog sira
  • čajna kašika soli
  • svježi peršun
  • svježi bosiljak
  • 1/4 čajne kašike bibera
  • 1/4 čajne kašike dimljene paprike

Priprema:

Jednostavno, brzo i ukusno: Recept za vikend doručak gotov za deset minuta

Jednostavno, brzo i ukusno: Recept za vikend doručak gotov za deset minuta

  • Ogulite i naribajte tikvice te iscijedite višak tekućine
  • U blenderu grubo usitnite slanutak, nemojte ga pretvoriti u paštetu
  • Pomiješaj slanutak sa sitno sjeckanim lukom i tikvicama
  • Na kraju dodajte začine i začinsko bilje
  • Rukama oblikujte popečke
  • Ako su previše krhki i mrve se, dodajte kašiku ili dvije vode iz konzerve u kojoj je bio slanutak
  • Kuglice lagano pritisnite kako bi poprimile oblik popečaka i uvaljajte ih u krušne mrvice
  • Pecite na zagrijanoj tavici s malo ulja, otprilike četiri minute sa svake strane ili ih pecite u rerni na 200 stepeni Celzijusa dvadesetak minuta
  • Poslužite s sosom po želji.

Prijatno!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije