Isprobajte ovaj recept: Popečci od tikvica i slanutka iz rerne
Radiosarajevo.ba
Ovi popečci puni su vlakana, a imaju i proteina iz slanutka.
Ako ih pečete u rerni, kalorijska vrijednost im se rapidno snižava.
Poželjni su kao prilog, međuobrok, snack, piše Miss7zdrava.
Titove brigade lopatom izgradile 242 km pruge za 7 mjeseci, vlast danas ne umije popraviti 80 metara
Donosimo vam recept za ovo ukusno jelo:
Sastojci:
Zdravlje i energija: Recepti za svježe cijeđene sokove
- konzerva slanutka (400 g)
- tikvica srednje veličine
- 60 grama pirovog bijelog brašna
- manji luk
- 2 čena bijelog luka (može i bez njega, ako ne volite)
- 5 kašika krušnih mrvica
- jaje
- 40 grama ribanog sira
- čajna kašika soli
- svježi peršun
- svježi bosiljak
- 1/4 čajne kašike bibera
- 1/4 čajne kašike dimljene paprike
Priprema:
Jednostavno, brzo i ukusno: Recept za vikend doručak gotov za deset minuta
- Ogulite i naribajte tikvice te iscijedite višak tekućine
- U blenderu grubo usitnite slanutak, nemojte ga pretvoriti u paštetu
- Pomiješaj slanutak sa sitno sjeckanim lukom i tikvicama
- Na kraju dodajte začine i začinsko bilje
- Rukama oblikujte popečke
- Ako su previše krhki i mrve se, dodajte kašiku ili dvije vode iz konzerve u kojoj je bio slanutak
- Kuglice lagano pritisnite kako bi poprimile oblik popečaka i uvaljajte ih u krušne mrvice
- Pecite na zagrijanoj tavici s malo ulja, otprilike četiri minute sa svake strane ili ih pecite u rerni na 200 stepeni Celzijusa dvadesetak minuta
- Poslužite s sosom po želji.
Prijatno!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.
/ Najčitanije
/ Komentari
Prikaži komentare (0)