Da li ste čuli za mrvičasti kolač sa šljivama: Gotov u tren oka, evo i recepta
Radiosarajevo.ba
![Da li ste čuli za mrvičasti kolač sa šljivama: Gotov u tren oka, evo i recepta](https://storage.radiosarajevo.ba/article/511319/871x540/kolac-sljive-2sep2023-instagram.jpeg?v1693686700)
Sočne, domaće šljive u kombinaciji s mrvičastim posipom i kuglicom sladoleda desert su iz snova.
Riječ je o popularnom drobljencu, poslastici koja se priprema u tren oka.
U nastavku donosimo recept za sezonski crumble sa šljivama koji će odlično pasati uz kuglicu sladoleda od vanilije ili slatko vrhnje, piše Miss7.
![Beogradski advokat očitao lekciju Gorici Dodik: Dolazite autobusima i pljujete našoj djeci u lice!](https://storage.radiosarajevo.ba/article/579071/300x185/Gorica_milorad_dodik_septembar2021_arhiv.jpg?v1739712585)
Beogradski advokat očitao lekciju Gorici Dodik: Dolazite autobusima i pljujete našoj djeci u lice!
Prijatno!
Sastojci:
![Preukusan je: Recept za popularni kolač koji svima uspijeva iz prve](https://storage.radiosarajevo.ba/article/511264/300x185/crnac_bez_jaja_domacica.jpg?v1693658055)
Preukusan je: Recept za popularni kolač koji svima uspijeva iz prve
- 800 g zrelih šljiva, prepolovljenih
- 50 g smeđeg šećera
- sitno naribana korica jedne narandže
- 1 kašikica mljevenog cimeta
- 1 kašikica glatkog brašna
Za mrvičasto tijesto:
- 250 g glatkog brašna
- 150 g putera
- 80 g šećera u prahu
- 80 g šećera
- 50 g mljevenih badema
Priprema:
![Napravite savršene palačinke: Ovaj jednostavan trik će vam pomoći da vaše tijesto bude mekano](https://storage.radiosarajevo.ba/article/510958/300x185/Palacinci_profimedia.jpg?v1693459104)
Napravite savršene palačinke: Ovaj jednostavan trik će vam pomoći da vaše tijesto bude mekano
- Zagrijte rernu na 200 stepeni
- Šljive narežite na manje komade. Stavite ih na dno plitke vatrostalne posude duge oko 28 cm
- Pomiješajte šećer, koricu narandže, cimet i kašiku brašna te smjesu pospite po šljivama
- Za tijesto, rukama utrljajte puter u brašno, a zatim umiješajte ostale sastojke
- Rasporedite tijesto po šljivama i pecite u rerni 30-40 minuta dok ne porumeni
- Ostavite da se ohladi oko 15 minuta prije posluživanja
To je to. Prijatno!
![Radiosarajevo.ba](https://radiosarajevo.ba/assets/img/rsa-box-logo.png)
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.
/ Najčitanije
/ Komentari
Prikaži komentare (0)