Da li ste čuli za mrvičasti kolač sa šljivama: Gotov u tren oka, evo i recepta

0
Radiosarajevo.ba
Da li ste čuli za mrvičasti kolač sa šljivama: Gotov u tren oka, evo i recepta
Foto: Instagram / Kolač sa šljivama

Sočne, domaće šljive u kombinaciji s mrvičastim posipom i kuglicom sladoleda desert su iz snova.

Riječ je o popularnom drobljencu, poslastici koja se priprema u tren oka.

U nastavku donosimo recept za sezonski crumble sa šljivama koji će odlično pasati uz kuglicu sladoleda od vanilije ili slatko vrhnje, piše Miss7.

Sarajevo protutnjalo Tuzlom: Šest golova u mreži Slobode za devetu pobjedu Zekićevog tima

Sarajevo protutnjalo Tuzlom: Šest golova u mreži Slobode za devetu pobjedu Zekićevog tima

Prijatno!

Sastojci:

Preukusan je: Recept za popularni kolač koji svima uspijeva iz prve

Preukusan je: Recept za popularni kolač koji svima uspijeva iz prve

  • 800 g zrelih šljiva, prepolovljenih
  • 50 g smeđeg šećera
  • sitno naribana korica jedne narandže
  • 1 kašikica mljevenog cimeta
  • 1 kašikica glatkog brašna

Za mrvičasto tijesto:

  • 250 g glatkog brašna
  • 150 g putera
  • 80 g šećera u prahu
  • 80 g šećera
  • 50 g mljevenih badema

Priprema:

Napravite savršene palačinke: Ovaj jednostavan trik će vam pomoći da vaše tijesto bude mekano

Napravite savršene palačinke: Ovaj jednostavan trik će vam pomoći da vaše tijesto bude mekano

  • Zagrijte rernu na 200 stepeni
  • Šljive narežite na manje komade. Stavite ih na dno plitke vatrostalne posude duge oko 28 cm
  • Pomiješajte šećer, koricu narandže, cimet i kašiku brašna te smjesu pospite po šljivama
  • Za tijesto, rukama utrljajte puter u brašno, a zatim umiješajte ostale sastojke
  • Rasporedite tijesto po šljivama i pecite u rerni 30-40 minuta dok ne porumeni
  • Ostavite da se ohladi oko 15 minuta prije posluživanja

To je to. Prijatno!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije