Nijedan mu nije ravan: Budimpeštanski tost vrhunskog ukusa
Tost smo svi jeli, ali da li ste probali Budimpeštanski?
Ovo jelo je toliko izdašno da ga možemo ponuditi kao samostalan obrok. Za pripremu vam treba oko 15 minuta, te još nekoliko za pečenje. Isplati se odvojiti to vrijeme jer ovom tostu nijedan drugi nije do koljena.
Potrebno vam je (za dvije osobe):
-4 kriške tosta
-4 paprike
-dvije glavice luka
-4 paradajza
4 kriške gaude
-4 jaja
-maslinovo ulje
-sol
Priprema:
1. Paprike očistimo i izrežemo na kolutiće. Luk ogulimo i narežemo na kriške.
Paprike i luk propržimo na maslinovom ulju. Pržimo ih na laganoj vatri uz povremeno miješanje. Kada omekšaju, dodamo oguljeni paradajz narezan na kriške te malo pirjamo.
2. Povrće posolimo po ukusu i nanesemo na kriške tosta.
3. Svaku krišku tosta prekrijemo kriškom sira i stavimo pod gril ili u zagrijanu rernu. Tost pečemo dok se sir ne počne topiti.
4. U tavi ispržimo jaja na oko, te ih dodamo na svaki tost.
Prijatno!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.