Najbolje tijesto za pizzu - uz ove upute svaki put je savršeno
Hrvatski majstor u kuhinji Dalibor Rajković, poznat kao Stric ili Dado, koji tijesto mijesi više od 15 godina otkrio je za 24sata.hr kako napraviti savršeno tijesto za pizzu.
Slijedite njegove upute, korak po korak do fantastične podloge!
• Pola kilograma brašna stavite u jednu posudu. Možete pomiješati glatko i oštro brašno, i to tako da oko 300-350 grama bude glatko brašno, a ostalo oštro. Navedene količine bit će dostatne za dva "kućna" protvana.
• Potom po redu dodajte sastojke: dvije kašićice soli, jednu kašićicu šećera, 5 g suhog kvasca (nešto manje od cijele vrećice uobičajenog pakiranja od 7 grama).
• Kada ste gotovi sa suhim sastojcima, dodajte mokre - 0,3 dl mlijeka, 2,3 dl vode i 0,3 dl maslinova ulja.
• Pomiješajte sve sastojke u posudi dok ne dobijete formu tijesta, a potom ga nastavite mijesiti na glatkoj površini. Glatku površinu na kojoj mijesite tijesto obavezno pospite oštrim brašnom te također cijelo vrijeme ruke "ispirite" oštrim brašnom.
• Kada ste zamijesili tijesto, vratite ga u posudu, pokrijte čistom krpom i ostavite da odmara na toplome oko sat, sat i pol vremena. Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj površini na željenu debljinu, a potom na njega poslažite željene sastojke.
Prijatno!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.