Krompir salata postaje sto puta bolja uz samo jednu kašiku ovog sastojka
Krompir salata je omiljeni prilog uz brojna mesna i riblja jela, naročito kad su pripremljeni na roštilju ili grilu.
Volimo je i zbog toga što može prenoćiti u frižideru pa nam biti pri ruci i sutradan, kako bi upotpunila obrok od neke jednostavne namirnice, naprimjer malo suhog mesa i kobasica, limenke sardina ili omleta - poslužite li ih uz porciju dobre krompir salata, eto vam ukusnog i zasitnog obroka bez puno muke.
Može li salata od krompira koju inače pripremate biti još bolja? Može! Samo je napravite po ovom receptu jer sadrži sastojke koji je čine još ukusnijom.
Prelijepe scene iz bh. grada: Održana biciklijada Djeda Mrazova
Kremasta salata od krompira
Sastojci
- 500 g krompira
- 2 kašike kiselog vrhnja ili jogurta
- 1 kašika senfa
- 1 kašika sirćeta
- 2 kašičice maslinovog ulja
- 1 kašičica meda
- mladi luk
- sol
- biber
Priprema
Krompir skuhajte u kori, ogulite i narežite na ploške. Mladi luk narežite na kolutiće.
Zimske salate će biti ukusnije ako ih začinite ovim preljevima: Evo šta vam treba
Pomiješajte vrhnje ili jogurt, senf, sirće, ulje i med.
Krompir stavite u zdjelu, dodajte mu sol, biber i polovicu količine mladog luka pa ih prelijte smjesom od vrhnja odnosno jogurta i dobro promiješajte.
Pospite preostalim mladim lukom i poslužite odmah kao toplu salatu ili prethodno ohladite u frižideru. Ono što vam preostane stavite u frižider i potrošite u roku od dva dana, piše Slobodna Dalmacija.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.