Uz ovaj trik meso će vam uvijek biti mekano: Potrebna vam je jedna neočekivana namirnica

0
Radiosarajevo.ba
Uz ovaj trik meso će vam uvijek biti mekano: Potrebna vam je jedna neočekivana namirnica
Foto: Pixabay / Pečeno meso

Sigurno ste barem jednom doživjeli da meso koje smo pripremili nije ispalo mekano, već žilavo. A ni mariniranje nam nije pomoglo.

Želite li da vam se komad mesa koji ste pripremili topi u ustima, isprobajte jednostavan trik s kivijem zahvaljujući kojem će meso biti veoma mekano. Sve što trebate učiniti je pokriti meso kriškama kivija i pustiti da malo odstoji prije pečenja. 

Naime, kivi sadrži proteolitičke enzime koji pomažu u razgradnji vezivnog tkiva u mesu, zbog čega ono postaje jako mekano. Ako meso stavljate u marinadu, napravite sve kako ste planirali, a na kraju dodajte narezani kivi sat-dva prije pripreme.

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

Također, važno je da vam meso nije predugo obloženo kivijem, kako ne bi postalo premekano i raspalo se tokom pripreme.

Sličan učinak na meso ima i ananas, pa ovo tropsko voće možete koristiti umjesto kivija, piše Skuhaj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije