Uz ovaj trik meso će vam uvijek biti mekano: Potrebna vam je jedna neočekivana namirnica
![Uz ovaj trik meso će vam uvijek biti mekano: Potrebna vam je jedna neočekivana namirnica](https://storage.radiosarajevo.ba/article/522218/871x540/przenje_meso_kuhanje_pecenje_pixabay.jpg?v1700682209)
Sigurno ste barem jednom doživjeli da meso koje smo pripremili nije ispalo mekano, već žilavo. A ni mariniranje nam nije pomoglo.
Želite li da vam se komad mesa koji ste pripremili topi u ustima, isprobajte jednostavan trik s kivijem zahvaljujući kojem će meso biti veoma mekano. Sve što trebate učiniti je pokriti meso kriškama kivija i pustiti da malo odstoji prije pečenja.
Naime, kivi sadrži proteolitičke enzime koji pomažu u razgradnji vezivnog tkiva u mesu, zbog čega ono postaje jako mekano. Ako meso stavljate u marinadu, napravite sve kako ste planirali, a na kraju dodajte narezani kivi sat-dva prije pripreme.
![Oglasilo se Tužilaštvo o teškoj nesreći kod Bijeljine: Poginule dvije djevojke (19)](https://storage.radiosarajevo.ba/article/579073/300x185/automobil-bijeljina-16fen25-infobijeljina-2.jpg?v1739714069)
Oglasilo se Tužilaštvo o teškoj nesreći kod Bijeljine: Poginule dvije djevojke (19)
Također, važno je da vam meso nije predugo obloženo kivijem, kako ne bi postalo premekano i raspalo se tokom pripreme.
Sličan učinak na meso ima i ananas, pa ovo tropsko voće možete koristiti umjesto kivija, piše Skuhaj.
![Radiosarajevo.ba](https://radiosarajevo.ba/assets/img/rsa-box-logo.png)
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.