Ideja koja će vam se svidjeti: Pečena jaja s paradajzom i fetom

Radiosarajevo.ba
Ideja koja će vam se svidjeti: Pečena jaja s paradajzom i fetom

Donosimo vam recept koji se mnogima svidio - pečena jaja s paradajzom i fetom.

Izvrsna je ideja za doručak, ali ovo jelo može biti i večera uz neko hladno piće.

Potrebno vam je:

1 kašika maslinovog ulja 
1 mali nasjeckani luk 
2 čehna isjeckanog bijelog luka 
1/4 kašičice tucane crvene paprike 
2 srednja paradajza
1/4 kašičice suhog ili svježeg origana
2-3 kašike svježih začina (timijan, ruzmarin, peršun, vlasac)
150 gr feta sira
2 jaja
po ukusu bibera, vegete, soli

Priprema:

1. Zagrijati ulje u tavi, pa dodati sitno isjeckan crni luk i pržiti dok ne postane staklast, onda dodati bijeli luk i tucanu papriku i propržiti za vrlo kratko vrijeme.

2. Dodati nasjeckan paradajz, origano, vegetu i biber i pržiti dok ne počne da se zgušnjava.

3. Skloniti s vatre pa dodati izmrvljenu fetu i svježe začine, sve dobro promiješati i sipati u manje posude), napraviti malo udubljenje i razbiti jaje (da vam ostane cijelo, razbiti ga prvo u neku posudicu, pa sipati) u to udubljenje.

4. Rernu zagrijati na 200 stepeni Celzijusovih i peći dok bjelanac ne pobijeli, a smesa bude proključala.

Poslužiti s prepečenim hljebom, piše Coolinarika.

Prijatno!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak